Sneeuw valt ook in Goor: het kan glad worden

Nadat de eerste echte sneeuw in deze winter via Zeeland ons land binnen trok, kwam uiteindelijk ook Goor vanavond onder de witte deken. Geen hele dikke deken maar wel neerslag die kan zorgen voor gladheid op de wegen. Ook vannacht als het aan de grond kan gaan opvriezen. Oppassen dus voor diegene die nog de weg op moeten of willen.

Rob Flink: creatieve levensgenieter…

En weer is een markante- en bekende Gorenaar heen gegaan. Afgelopen donderdag overleed oud-kapper, therapeut en beeldend kunstenaar Rob Flink op 69-jarige leeftijd. Flink bestierde in de jaren ’80 een dameskapperszaak op het Kerkplein die later verhuisde naar de kapsalon van broer Siem in de Spoorstraat. Zijn hart lag echter ergens anders. Hij wilde zich op een sociale en creatieve manier ontplooien en schoolde zich om tot arbeids- en muziektherapeut voor mensen met een verstandelijke beperking en was daarin tot zijn pensioen met veel enthousiasme werkzaam bij De Twentse Zorgcentra. Daarnaast ontpopte hij zich ook als een zeer verdienstelijk beeldend kunstenaar en verwierf hij bekendheid met zijn bronzen sculpturen.

(meer…)

172 jaar Goorse horeca-historie nu echt tegen de vlakte

Het was het oudste horecabedrijf van Goor en een pleisterplaats voor velen. Café-restaurant Jachtlust kent zijn oorsprong al in het midden van de 19e eeuw. In 1849 kocht Hendrik Jan Lodeweges een stuk heidegrond aan de rand van Goor aan de Markeloseweg waarop hij een huis met een schuur bouwde dat een herberg zou worden. Nu, 172 jaar later, is de cafégeschiedenis definitief verleden tijd. Gisteren aan het einde van de middag ging het laatste stukje Jachtlust tegen de vlakte om plaats te maken voor enkele fraaie woningen. De herinnering blijft aan de feesten en partijen in de zaal, de roemruchte ‘vrijgezellen-kelder’ en het café dat een paar jaar geleden definitief werd gesloten. Hieronder een aantal foto’s van Jachtlust en de afbraak van het horeca-etablissement…

Van den Burg stopt als voorzitter vv Twenthe

Marc van den Burg, één van de twee voorzitters van vv Twenthe, heeft de hamer neergelegd. Van den Burg, die een jaar in functie is geweest, geeft in een verklaring op de site van de club aan dat hij dit jaar te kampen heeft met veel persoonlijk leed in de privé-sfeer. Om die reden heeft hij het bestuur ingelicht dat hij niet verder kan bij de Tricolores. De club betreurt en respecteert het besluit en zal de zoektocht starten naar een opvolger. Robin Kemper is en blijft wel gewoon aan als voorzitter van de Tricolores.

Gladde wegen: Strooien alleen op doorgaande wegen

Het kwik kan deze dagen onder nul komen en dat kan leiden op gladheid op de wegen in Goor en omgeving. De gemeente Hof van Twente strooit dan alleen op doorgaande wegen en breidt de routes uit als de omstandigheden extremer worden. In ieder geval zal er wel gestrooid worden op de wegen naar en bij winkelcentra, scholen en verzorgingstehuizen. Op de stoepen wordt in principe niet gestrooid.

(meer…)

Wipneus & Pim Muziekshow Quiz

De Goorse entertainer Edwin van ’t Schip gaat morgen (zaterdag) met zijn compaan Mark Kneppers als het bekende duo Wipneus & Pim een online-quiz houden die is gegoten in een live-show van de twee DJ’s. Het moet een show worden boordevol muziekvragen en fragmenten gecombineerd met doe-opdrachten. Teams van drie personen kunnen zich inschrijven voor €8,50 per team. Inschrijven en kijken kan via deze LINK. De Wipneus & Pim Muziekshow Quiz, die vanuit een professionele studio in Maarheeze komt, begint morgen om 19:00 uur.

Aantal coronabesmettingen wil niet zakken in de Hof

De regio Twente hoort landelijk bij de grootste brandhaarden en de gemeente Hof van Twente is geen ‘positieve’ uitzondering in dat kader. Het aantal besmettingen in Goor en omgeving wil nog niet echt zakken, ondanks de lockdown die inmiddels met drie weken is verlengd. In de afgelopen 24 uur werden nog 23 besmettingen geregistreerd, 5 minder dan in de voorbije twee dagen toen er 17 per dag werden gemeld. Sinds 30 december werden 345 mensen in de Hof positief getest. Ziekenhuisopnames zijn er niet veel geweest in de afgelopen periode.

Drie workshops voor kinderen bij Home of Talents

Onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen organiseert Home of Talents in de voorjaarsvakantie drie verschillende workshops voor kinderen van diverse leeftijden. Het gaat om ‘Muziek op schoot’ op woensdag 17 februari voor de allerkleinsten van Monica ter Denge in De Reggehof in Goor, tekenen en schilderen in het atelier van kunstenares Sandra Boots (foto) op dezelfde dag in Delden en de Tetem-workshop games maken voor kinderen van 11 t/m 14 jaar een week later in het Deldense Parochiehuis. Meer informatie en aanmelden via deze LINK.
Raadsvragen over bewoning Puntdakschool

De fracties van D66 en SP hebben schriftelijke vragen aan het College van B&W gesteld over de bewoning van de Puntdakschool. Naar aanleiding van de artikelen daarover op deze site willen lokale partijen weten of er wel een bestemmingsplanwijziging is gekomen (woonbestemming) hiervoor en of er ook in Delden schoolgebouwen verhuurd worden omdat ook daarvan signalen komen. D66 en SP willen ook weten of de veiligheid wel gegarandeerd is en of omwonenden betrokken zijn bij het besluit. Tenslotte willen de partijen ook weten wat de consequenties van de verhuur is voor de verdere doorontwikkeling van schoollocaties.

Twee auto’s en een motor botsen net buiten Goor

Op de kruising van de rondweg N347 met de rijksweg N346 net buiten Goor (De Poste) zijn vanmorgen twee auto’s en een motor op elkaar gebotst. Ter hoogte van de verkeerslichten kwamen ze met elkaar in aanraking. Het is niet duidelijk hoe het ongeval heeft plaatsgevonden. Er vielen geen gewonden maar één van de betrokken auto’s was dusdanig beschadigd dat een bergingsbedrijf het voertuig af moest slepen.