Hector in de lift na zege op Rood Zwart

Hector is uitstekend begonnen na de winterstop. In eigen huis werd de nummer twee van de ranglijst, Rood Zwart, met 3-2 verslagen. De groen witten hadden een overwicht in de eerste helft en kregen een strafschop na 36 minuten. Die werd feilloos binnen geschoten door Wesley Zwoferink. Vlak voor de thee maakte Raul Jimenez er 2-0 van. Halverwege de tweede helft besliste, zo leek het, Tim Bannink het duel met een fraaie treffer. Toch kreeg Hector het nog even moeilijk en zag het in de slotfase Rood Zwart nog terug komen tot 3-2. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Hector staat nu 6e in de vierde klasse B en heeft voorlopig de beste papieren in de tweede periode. De zege werd overigens groots gevierd met live muziek in de Hector-kantine.

Twenthe wint van Hoeve Vooruit

Het was geen bijzondere pot om te aanschouwen maar uiteindelijk won Twenthe wel. Een broodnodige zege op Hoeve Vooruit in de strijd om lijfsbehoud. Het werd op ’t Piepwillem uiteindelijk 2-0. Na een gelijkopgaande eerste helft waarin niet gescoord werd was het in de tweede helft aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. De ploeg die zou scoren zou winnen en dat was Twenthe. In de 70e minuut was het Jeffrey Asbroek die de ban brak. Tien minuten later maakte Dani Hilhorst er nog 2-0 van. Twenthe staat nu achtste in de vierde klasse B met 16 punten uit 12 duels. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Sportclub Neede.

Oald Goor: Brand in het Jan Mieneslaantje…

Goor is in het roemrijke verleden ook vaak geteisterd door branden die veel indruk achter lieten. Wij vonden in de archieven van de stichting Historisch Goor een foto van een grote brand in mei van het jaar 1929. Het huis van Jan Mienes Endeman, op de plek waar nu het notariskantoor aan de Herman Heijermanstraat staat, brandde destijds volledig uit. Op het weiland achter dit huis, ’t Haantje geheten, voetbalde toen GFC. De straat heette destijds ook het Jan Mieneslaantje.

(meer…)

GFC speelt gelijk tegen Harfsen

GFC heeft vanmiddag de eerste wedstrijd na de winterstop met 3-3 gelijk gespeeld tegen SV Harfsen. De meeste goals vielen in de eerste helft. Beide ploegen gingen rusten met een 3-2 voorsprong voor GFC. In de eerste tien minuten scoorde spits Tim Wassink (foto) twee keer en hij zette met twee fraaie goals GFC op voorsprong: 2-0. In de 11e minuut werd het 2-1. In de 42e minuut werd het 2-2 na een vrije trap die in de kluts kwam en binnen kon worden gewerkt. Nog voor rust kon Olaf Siegers, op randje van buitenspel, de rood zwarten weer op voorsprong zetten: 3-2…

(meer…)

Goorse clubs weer aan de bak in competitieverband

Voor GFC, Hector en Twenthe zit de winterstop er definitief op en moet er weer om de punten gestreden worden. GFC kan direct aan de bak in het thuisduel tegen Harfsen waar uit nog met 2-1 van werd verloren. Het duel dat om 14:30 uur begint is ook van belang voor de strijd om de tweede periode waarin beide ploegen goed staan. Hector speelt morgen de Hofderby tegen Rood Zwart. De ploeg uit Delden is 2e in de vierde klasse B en zegevierde eerder deze competitie met 5-1. Hector zint dus op revanche. Twenthe, dat tot nu teleurstelt met een 8e plek ontvangt Hoeve Vooruit dat 10e staat in 4B maar maar één punt minder heeft. Eerder dit seizoen werd het in Sint Isidorushoeve 1-1. De duels van Hector en Twenthe beginnen morgen om 14:00 uur.

Technoplanning zoekt schoonmaakster (Adv)

Het Goorse bedrijf Technoplanning zoekt een schoonmaakster. Het gaat om een functie voor 6 tot 8 uur per week. Het bedrijf aan de Spechthorstdwarsweg is gespecialiseerd in interieurinrichting is op zoek naar een zelfstandige en vlotte collega om alles netjes te houden op de kantoren en de overlegruimte. Wie op zoek is naar een prima verdienste voor een paar uur per week (werktijden in overleg, ook weekendwerk is mogelijk) kan bellen naar 0547-275225 of mailen naar birthe@nulltechnoplanning.nl. Meer informatie op www.technoplanning.nl.

Veldhuis en Kemper, Klem en Dirty Town Bastards…

Veel muzikale activiteiten dit weekeinde in het Goorse. Allereerst staat het bekende muzikale cabaretduo Veldhuis en Kemper op de planken in de Reggehof. daar is morgen een zogenoemd Rookie-concert en een dag later een bandjesmiddag van de leerlingen van Home of Talents. Zaterdagavond draait de film Klem bij RH Cinema dat voor de kinderen zondagmiddag wil de Krokodil op het scherm vertoont. Bij SV Hector is het het hele jaar feest en is er onder meer live muziek na de thuiswedstrijden van het eerste elftal van de groen witten. Komende zondag is het de beurt aan de Dirty Town Bastards. Deze Goorse band brengt onvervalste Rockabilly en Rock and Roll. Voor alle evenementen check onze agenda.

Muziekprogramma Schoolfeesttent bekend

De muziekcommissie van de stichting School en Volksfeest heeft het muziekprogramma voor het komende Feest der feesten in de ‘Tente’ bekend gemaakt. Nieuw is de band HIKE die op donderdagavond zal optreden terwijl de Perfect Showband terug is van weggeweest en op vrijdagavond het podium zal bezetten. Tijdens het borreluurtje op vrijdagmiddag 23 juni zal, evenals vorig jaar, het Bandje voor de sfeer (foto) te horen en te zien zijn gevolgd door Feestzanger Linders. Op de zaterdag geen veranderingen ten opzichte van de vorige editie met Apollo’s Familiespektakel ’s middags en de band LEAD in de avonduren. De hele zondag zal traditioneel de populaire PPM Showband weer acte de présence geven. Wie er tijdens de Seniorenmiddag en tijdens de kindervoorstellingen optreedt is nog niet bekend.

Karttalent Daan Ligtenbarg boekt eerste zege

De Goorse karter Daan Ligtenbarg heeft zijn eerste zege geboekt in de zogenoemde IAME X30 nationaal-klasse. Het 14-jarige talent won afgelopen weekend de finale van de wedstrijden om de Wintercup in Eindhoven in de de GK4 Kart Series. In de eerste wedstrijd reed hij direct naar plek drie, ook in de tweede wedstrijd werd hij derde. De finale won hij uiteindelijk…

(meer…)

Extra onderkomen voor medewerkers en gebruikers Het Kukelnest

“De Schoolfeestvlag hangt in top want het dak zit d’r op” aldus de enthousiaste aanhef in het persbericht van kinderboerderij Het Kukelnest. Daar wordt een fonkelnieuw onderkomen gerealiseerd waar de mensen van Aveleijn die op de kinderboerderij werkzaam zijn straks kunnen verblijven in de pauzes én om te werken en te knutselen. Het hoogste punt van hun nieuwe onderkomen is inmiddels bereikt en dat was dus reden voor een klein feestje (foto). Het extra gebouw wordt gebouwd door aannemers en afbouwbedrijf Haafkes en moet aan het einde van deze maand gereed zijn.Lief en Leed