Goorse vakantiefoto’s…(2)

En dan is het alweer tijd voor de tweede serie vakantiefoto’s van Gorenaren die uit alle uithoeken weer zijn opgestuurd. Van Peru tot aan de Weerribben, van Egypte tot Ommel en van Italië tot De Waard. Insturen kan nog steeds naar het bekende mailadres: redactie@nullgoorsnieuws.nl

Bart Verdriet bij de Machu Pichu in Peru
(meer…)

Fietster gewond na ongeval kruising Laarstraat

Een vrouw op een fiets is aan het einde van middag, naar het zich laat aanzien, ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de ‘beruchte’ kruising op de Laarstraat met de Herman Heijermanstraat. Daar werd ze geschept door een automobilist. Er werd een trauma-helicopter opgeroepen maar die hoefde uiteindelijk niet te komen. Er waren twee ambulances aanwezig. De gewonde vrouw is met een van die ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt door de politie onderzocht. (Foto: Hof van Twente Fotografie).

Ajax-vrouwen tegen FC Köln bij GFC

De vrouwenelftallen van FC Köln en Ajax komen naar Goor voor een oefenduel op het hoofdveld van GFC op sportpark Heeckeren. De wedstrijd op zondag 28 augustus begint om 14:00 uur. Het duel zou aanvankelijk in Keulen worden gespeeld maar dat is vanwege de veldbezetting daar dan niet mogelijk. Door bemiddeling van Gorenaar Rob Kemper is GFC in beeld gekomen. Hij is de partner van FC Köln-speelster Myrthe Moorrees (foto) die dan ook in actie zal komen. Zij speelde eerder voor de vrouwen van FC Twente. De toegang is op zondag 28 augustus gratis.

(meer…)

Nieuwe Lidl opent over tien weken

De opening van de nieuwe vestiging van supermarkt Lidl aan de Kerkstraat staat gepland voor woensdag 24 oktober. Dat heeft een woordvoerder van het Duitse concern laten weten aan TC/Tubantia. Er was vanuit de buurt veel weerstand tegen de komst van de supermarkt maar die bezwaren gingen n de rechtbank uiteindelijk van tafel. Het is volgens de krant nog niet duidelijk wat er in het huidige pand van Lidl zal komen. Eigenaar Aan de Stegge wil daarover nog niets kwijt al gaan er wel geruchten dat de Action voornemens is om zich daar te vestigen.

(meer…)

Wie stuur jij een kaartje vanaf je vakantieadres?

Dat is de vraag die welzijnsorganisatie Salut ook via deze weg wil voorleggen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid of zit in de situatie om op vakantie te gaan en voor achterblijvers voelt het dan soms eenzaam en stil. Een appje of belletje kan iemand zich toch betrokken laten voelen. Dat geldt zeker ook voor het sturen van een kaartje onder het mom van ‘kleine moeite, groot plezier’. Meer ideeën om eenzaamheid met een klein gebaar tegen te gaan lees je op de website www.eentegeneenzaamheid.nl.

(meer…)

Leer tekenen met een 3D-pen in de bieb

Voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar is er komende vrijdag een activiteit in de Goorse bibliotheek waar geleerd kan worden hoe leuke dingen te maken met een 3D-pen. Met zo’n pen kan je ruimtelijke schetsen maken. Binnenin de pen wordt plastic verwarmd, dat er gesmolten uit komt. Hierdoor kan je tekenen in de ruimte en van alles maken. De 3D-pen heeft veel weg van de 3D printer met dit verschil dat zo’n printer een voorgeprogrammeerd product maakt, terwijl de 3D pen alle vrijheid geeft om te tekenen waar je op dat moment zin in hebt. Kinderen zijn welkom in de bieb op vrijdag 19 augustus van 14:00 uur tot 15:00 uur. Aanmelden kan via hofbibliotheek.nl.

Goorse vakantiefoto’s…(1)

Er kwamen een aantal fraaie prenten na de oproep om vakantiefoto’s van Gorenaren op te sturen naar onze redactie. Hieronder een selectie van foto’s uit Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Midden Europa en Goor! Insturen kan nog steeds naar redactie@nullgoorsnieuws.nl.

Truus Lantink; Tsjechië Pocatky
(meer…)

Aqua+ organiseert ouderenochtend

Het Goorse bedrijf Aqua+, gespecialiseerd in sprinklerinstallaties, gaat een speciale ochtend organiseren voor ouderen. Dit gebeurt vanuit de zogenoemde Rudolf Walhof Foundation die vanuit het bedrijf meerdere goede doelen steunt. De ochtend met een muziekbingo is op vrijdag 16 september op het terrein van Aqua+ aan de Molenstraat in een tent en begint om 10:00 uur. Iedere 65+-er is welkom en de entree is gratis. Aanmelden kan voor 6 september via telefoonnummer 0547-286000.

Oald Goor: Kracht en vriendschap…

Uit de archieven van de stichting Historisch Goor hebben we voor deze zondag een fraaie prent opgeduikeld die honderd jaar geleden werd gemaakt in het centrum van Goor. Het gaat om een teamfoto van een door jongeren opgerichte voetbalvereniging onder de naam KEV, dat stond voor Kracht en vriendschap. Volgens de overlevering opgericht na ‘aansprekende resultaten van GFC’.

(meer…)

Geef je op voor Doggy Plons

Het is nu nog hartje zomer. Maar medio september zit het buitenseizoen er weer op voor zwembad De Vijf Heuvels. Het reces wordt dan ingeluid met Doggy Plons. Met deze activiteit wordt een streep gezet onder het zomerseizoen. Aanmelden is niet nodig: Meer info via www.zwembaddevijfheuvels.nl.Lief en Leed