Fiets zwemt in De Regge

Het is een ongewone stek om je fiets te parkeren. Zeker als deze nog in een goede staat verkeert. De Batavus op onderstaande foto is om onduidelijke redenen in De Regge beland. Even onduidelijk is de eigenaar van fiets, omdat de tweewieler al enkele dagen in De Regge zwemt aan de Putterstraat.

Inschrijving nieuwe opzet Hoftalenten begonnen

Iedereen die dit jaar mee wil doen aan de jaarlijkse zangcontest Hoftalenten, kan zich vanaf nu inschrijven. De Reggehof zoekt zangtalent uit Goor en de overige kernen in de Hof van Twente voor een vernieuwde editie van Hoftalenten op maandag 30 december als finalestuk van een weekend van allerlei andere optredens in De Reggehof. Wie tussen de 12 en 16 jaar kan meedoen aan het Junior-programma. Vanaf 16 jaar kan worden opgegeven voor het hoofdprogramma. Bij zowel de junior-talenten als de Hoftalenten zullen 9 finalisten strijden om de titel ‘juniorhoftalent 2019’ en ‘Hoftalent 2019’. Aanmelden kan, voor 14 november via de e-mail: a.sligman@nullreggehof.nl. De voorrondes zullen worden gehouden op vrijdagavond 15 november.

De Goorse Anique Mengerink werd vorig jaar Hoftalent

Goorse Kerstrevue al volledig uitverkocht

Het ging razendsnel in de afgelopen week. De beschikbare kaarten voor de Grote Goorse Kerstrevue waren in een mum van tijd uitverkocht. De Goorse Revue, gemaakt door Bert Eeftink en Paul Schabbink, is de derde in deze stijl en wordt gehouden in de achterzaal van De Ster op vrijdag 13, zaterdag 14, vrijdag 20- en zaterdag 21 december. Het Goorse cabaretduo dat zangtechnisch ondersteund wordt door Marcel Mengerink, kwam ook in 2015 en 2017 met een Goorse Revue op de planken en die shows waren een doorslaand succes. Er komen, evenals in de vorige edities, ook andere artiesten ten tonele in de revue. Daarover later meer.

Foto’s: Barbara Trienen Photography

Goorse navigator Marlon Krieger wint Twente Rally

Een Goors tintje aan de glansrijke dameszege in de Twente Rally. Marlon Krieger vormde als navigator de winnende combinatie met Melissa Debackere, met wie Krieger al een uitstekend seizoen doormaakt. Ook vandaag tijdens de rally, met ook een klassementsproef in Ambt-Delden aan de rand van Goor. Debackere en Krieger lieten in hun Fabia R5 Jim van den Heuvel en Kevin van Deijne onder zich op het podium. Naast Krieger scheurden ook Jan Nijhof en Henk Jan Elbert uit ’t Twentse Haagje weer over het asfalt, zij eindigden na een eindsprint in hun BMW net in de top tien. Het klassieke duo Robin Ecker en Rob van Ruiten eindigde in hun Opel als negende in de Historic Rally.

Twenthe verliest bij UDI

Twenthe blijft kwakkelen na de degradatie van vorig jaar. De gehavende ploeg van trainer Hans Dirksen verloor vanmiddag ook van UDI. Op bezoek bij een van de titelkandidaten was de eerste mogelijkheid nog voor Twenthe en leek er in het eerste bedrijf ook niet veel aan de hand, maar na de thee bleek de gastheer uit Enschede veel te sterk en liep het uit naar 3-0. Twenthe, dat nog niet kan beschikken over de sterkhouders Sven Roetgerink, Simon Hevink en Stef Eland speelt volgende week thuis tegen Reunie.

Neede en Hector scoren niet

Hector wacht na vijf speelronden nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. Wel sprokkelde de ploeg van trainer Mark Dijkstra vanmiddag het tweede punt van de competitie. Op bezoek bij Neede eindigde het duel zoals deze begon: 0-0. Neede kreeg voor de thee de betere mogelijkheden, Hector was in het tweede bedrijf het dichtst bij een treffer.

Sinterklaashuis weer bij Zippytoys

Als Sinterklaas weer voet op Goorse bodem heeft gezet zal hij zijn intrek nemen in het Sinterklaashuis dat, evenals vorig jaar, weer wordt gebouwd in de speelgoedwinkel Zippytoys aan de Grotestraat in het centrum. Daar zullen ook dit weer enkele momenten zijn waarop hij bezoek kan ontvangen. De goedheiligman komt op zaterdag 16 november in Apeldoorn waar de landelijke intocht wordt gehouden. Een dag later meert hij met zijn Stuntpieten aan in de Goorse haven.


Knappe zege GFC na helft met tien man

GFC boekte vandaag een knappe en belangrijke zege op het laag geklasseerde AVC Heracles. Op sportpark Heeckeren werd het uiteindelijk 4-3. In een matige eerste elftal met twee goede kansen voor GFC, kwamen de bezoekers acht minuten voor rust op voorsprong maar die voorsprong werd niet lang daarna teniet gedaan door een treffer van Edo Schnieder.

(meer…)

Kinderfilms bij Cinekid in de Herfstvakantie

In de herfstvakantie is voor de Goorse kinderen ook weer de mogelijkheid om diverse films te zien tijdens het kinderfilmfestival Cinekid! Filmhuis Alleman begint op dinsdag 22 oktober om 14.30 uur met Animaatjes voor de allerkleinsten vanaf 3 jaar. Aansluitend kan er geknutseld worden onder begeleiding van het Creatief Centrum van de Reggehof. Dat is ook voor kinderen van 6 jaar en ouder die daarna kunnen kijken naar ‘Kapitein Morten en de Spinnenkoningin’ die om 15.30 uur begint. Twee dagen later is het de beurt aan Wallay, winnaar van de Cinekid-leeuw, een film voor 11 jaar en ouder. Op zondag 27 oktober wordt het festival afgesloten met ‘Zooks’ voor kinderen van 8 jaar en ouder. Hierbij kan ook een lunch genuttigd worden. het bekijken van de films kost €3,- per persoon en dat is inclusief ranja. Meer informatie ook via www.reggehof.nl/film.

Hector en Twenthe op jacht naar zeges, GFC tegen Heracles

Voor de Goorse clubs staat vandaag- en morgen de vijfde speelronde in de competitie op het programma. Vanmiddag hoopt GFC evenals vorige week op een fraaie driepunter, thuis tegen het Almelose AVC Heracles (14:30 uur). Vorige week werd in 4E het eveneens Almelose DRC 2012 met 0-8 opgerold. GFC heeft nu 6 punten en gaat als favoriet het duel in. Heracles heeft slechts één punt en kent dus een moeizame seizoensstart. Dat geldt ook voor Hector dat vorige de derde nederlaag leed (1-2 tegen Hoeve Vooruit) en nu de hekkensluiter is in de vierde klasse B zondag. De ploeg van trainer Mark Dijkstra gaat morgen naar Sportclub Neede dat al acht punten behaalde. Twenthe doet het niet veel beter en won ook nog niet. Na twee gelijke spelen en één nederlaag, is morgen in Enschede UDI, de opponent. Dat is de nummer drie van de ranglijst in 4B met 9 uit 4. De duels van Hector en Twenthe beginnen morgen om 14:00 uur.

Overig nieuws-->

Lief en Leed