Speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ in Goor

De speelgoedruilbeurs ‘Recycle Sint’ komt komende vrijdag, 22 november, naar Goor. De landelijke organisatie wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven met een speelgoedruilmarkt. Het is volgens de initiatiefnemers dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. De speelgoedruilbeurs wordt in vrijdagavond in de Prins Constantijnschool een ruilbeurs gehouden. Tussen 19:00 uur en 20:00 wordt het speelgoed ingezameld en tussen 20:00 uur en 21:00 uur kan er geruild worden.

(meer…)

Automobiliste slaat over de kop en belandt in de sloot

Bij een eenzijdig ongeval op de Goorseweg is een auto over de kop geslagen en vervolgens in de sloot beland. De automobiliste is uit de auto gehaald en ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van het ongeval op de weg tussen Goor en Enter, is nog ongewis.

Foto’s Hof van Twente Fotografie

(meer…)

Admiraal doet Yalp van de hand

Ben en Irmgard Admiraal stoppen als eigenaren van het succesvolle sport- en speeltoestellenbedrijf Yalp. Het echtpaar heeft de aandelen overgedragen aan Lappset Group Oy, opererend vanuit Rovaniemi in Lapland. Het bedrijf Lappset was al sinds 2012 grootaandeelhouder van Yalp en krijgt nu een belang van 100% in het bedrijf. Veertig jaar geleden is Yalp begonnen als vertegenwoordiger van het speeltoestellenbedrijf en in het jaar 2000 is het bedrijf overgenomen door Ben en Irmgard Admiraal.

(meer…)

Twenthe krijgt klop van Victoria: 2-7

Na twee zeges in de vierde klasse B van het zondag-amateurvoetbal kreeg vv Twenthe vanmiddag flink klop van het Enschedese Victoria’28. Op het eigen sportpark ’t Piepwillem werd het vanmiddag 2-7 na een ruststand van 1-3. Twenthe kwam na zes minuten nog wel op voorsprong toen Koen Morsink een penalty binnen mocht schieten. Victoria’s beste speler, Boy Kamphuis maakte acht minuten later gelijk. Door treffers van Maurice Nuis (penalty) en Dalil Aatil liep Victoria vervolgens in de rest van de tweede helft uit naar 1-3. Vlak voorde thee leek het erop dat Twenthe terug in de wedstrijd kwam maar een goal van Stijn Jeurlink werd afgekeurd wegens buitenspel.

(meer…)

Spectaculaire intocht Sinterklaas onder ideale omstandigheden

Het was fris maar prachtig weer vandaag tijdens de intocht van Sinterklaas in de Goorse haven. Daar waren honderden kinderen met ouders en grootouders om de Sint en zijn Zwarte Pieten te verwelkomen. komst van de pakjesboot werd volges traditie weer voorafgegaan door de show van de Goorse Stuntpieten die ook dit jaar weer alles uit de kast trokken en het publiek optimaal vermaakte. Nadat Sinterklaas werd verwelkomd door kinderburgemeester Luuk Scholten en wethouder Harry Scholten (geen familie) ging hij per koets door het Goorse centrum richting De Reggehof. Onderweg stopte hij bij De Ster waar circus Caroly een optreden gaf. Daarna was het eveneens drukbezochte kinderfeest in de grote zaal van De Reggehof.

Fly Board Team Kay Roetgerink
(meer…)

Van Otten keert terug en trekt bij AH en LekkerLeuk in

Bakkerij Van Otten keert terug in Goor. De onderneming heeft de handen ineengeslagen met Albert Heijn Brandenbarg en LekkerLeuk. In het pand van AH zat LekkerLeuk al met haar vlaaien en andere lekkernijen. Dit assortiment wordt uitgebreid met allerhande producten van Van Otten. Eveneens is de koffiecorner aangepakt, welke net als de hele zaak morgen officieel wordt geopend.

Nabestaanden asbestslachtoffers eisen strafvervolging Eternit

Nabestaanden van acht asbestdoden hebben aangifte gedaan tegen het Goorse bedrijf Eternit. Dat meldt het landelijke dagblad Trouw. Ze willen het bedrijf aanklagen voor doodslag of anders dood door schuld. Eternit produceerde jarenlang kankerverwekkende asbest. Volgens de aanklagers zijn werknemers nooit gewaarschuwd voor de risico’s. Eternit zette volgens de nabestaanden ook een politieke lobby op om waarschuwingen en regelgeving rondom asbest te voorkomen.

(meer…)

Twenthe staat voor belangrijke klus tegen Victoria

Van de eerste teams van de Goorse voetbalclubs komt dit weekeinde alleen vv Twenthe in actie. De ploeg van trainer Hans Dirksen haalt morgen het thuisduel tegen het Enschedese Victoria’28 in dat op 13 oktober jongstleden werd afgelast. Twenthe begon slecht aan de competitie maar herpakte zich in de laatste twee wedstrijden met zeges op Buurse (0-2) en Hoeve Vooruit (5-0). De Goorse Tricolores hebben nu acht punten en dat is evenveel als Victoria dat vorige week wel met 5-0 klop kreeg van FC Eibergen.

Spelmoment uit Twenthe-Victoria’28 van 10 maart 2019 (4-0)
(meer…)

Kruising Herman Heijermanstraat gevaarlijkste in de Hof

Het kruispunt Herman Heijermansstraat/Laarstraat is met zes ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van Goor en ook van de gemeente Hof van Twente. Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstraat die door RTL Nieuws zijn geanalyseerd. Van begin 2016 tot en met eind 2018 zijn in Goor steeds meer ongevallen geregistreerd. Er werden 115 ongelukken geregistreerd. Daarvan moesten er 21 keer slachtoffers naar het ziekenhuis.

Foto: archief Hof van Twente Fotografie
(meer…)

Spaar voor je eigen vereniging met de Hofpas (Adv)

De Hofpas is volop in ontwikkeling en dat betekent dat er steeds weer nieuwe kansen worden geboden. In dit geval niet alleen aan de klanten van de winkels in Goor en de overige kernen in de Hof maar ook voor de lokale verenigingen. Clubs kunnen hun leden nu motiveren om de Hofpas aan te schaffen en te gebruiken want voor elke bestede euro kan er €0,25 worden toegevoegd aan de clubkas van de vereniging van de pashouder. De zogenoemde Hofpunten zijn dus nu niet alleen meer te verzilveren bij de deelnemende bedrijven maar er kan ook gekozen worden om de punten te doneren aan de eigen club. De campagne om deze actie te stimuleren is deze week van start gegaan. Klik HIER om meer te weten over de Hofpas en om te registeren.

-->

Zakelijk nieuws