Eindelijk weer dicht bij moeder…

Een gedenkwaardig moment gistermiddag bij Huize Herfstzon. Daar werd het zogenoemde ‘bezoekerscafé’ geopend. Door de versoepeling van de Coronaregels mogen verpleeghuizen voorzichtig weer bezoekers toelaten en de Goorse Annie Holthuis-Westerhof was de eerste die plaats mocht nemen om haar dochter Karin te ontvangen. Ze hadden elkaar 10 weken niet meer op deze manier kunnen treffen en waren sinds de uitbraak van het Coronavirus, aangewezen op de Kuierbox buiten het verzorgingstehuis. Maar sinds gisteren werd ook daar weer een stapje richting ‘normaal’ gezet.

Karin Holthuis )l) en haar moeder Annie

GroenLinks en SP over afvaldump: ‘Napolitaanse toestanden…’

De oppositiepartijen GroenLinks en SP in de gemeenteraad van de gemeente Hof van Twente hebben het College van B&W vragen gesteld over de toename van het dumpen van afval in Goor. Met name bij de milieupleinen is dat de laatste tijd schering en inslag. Direct aanleiding is een radio-column van Theo Hakkert die daar afgelopen zaterdag op in ging op Hofstreek FM waar ook de fractievoorzitters Herman Olde Kalter (SP) en William Sanchez (GL) te gast waren. In het schrijven spreken de politici van ‘Napolitaanse toestanden’ in Goor en willen weten wat de gemeente gaat doen om de dump tegen te gaan en pleit voor een pilot met cameratoezicht op bepaalde punten zoals in de Patrijzenstraat (foto).

Kinder-bootcamp op ’t Doesgoor

Komende woensdag 27 mei organiseert het sportteam van Wijkvoorziening ‘t Doesgoor een kinder-bootcamp. Er worden verschillende uitdagende sportoefeningen gegeven voor kinderen die in deze Coronatijd weer graag willen bewegen. De bootcamp begint om 15:00 uur en er zijn wel een aantal regels in verband met het Coronavirus. Niemand mag gebruik maken van de wc en kinderen mogen niet eerder dan 10 minuten voordien aanwezig zijn. Kinderen met verkoudheidsklachten, koorts of benauwdheid worden verzocht niet te komen. Dat geldt ook voor kinderen van wie iemand uit het huishouden positief is getest op Corona. Opgeven kan via deze LINK van Hofactief.

Plukon-medewerkers bang voor Corona

Het vaste personeel van pluimveeslachter Plukon in Goor maakt zich zorgen over de eigen gezondheid. Vakbond FNV krijgt berichten over Oost-Europese inleenkrachten die zich niet aan de Corona-regels houden, aldus RTV Oost. In Groenlo is in de afgelopen week een Vion-slachterij gesloten na een massale uitbraak van corona. Het vaste personeel stelt dat de regels slecht worden nageleefd.

(meer…)

Bijzondere ‘Drive Inn-party’ Goorse Schlagerkoor

Het Goorse Schlagerkoor sluiten ze het zangseizoen altijd op een bijzondere manier af maar dit jaar zullen de Goorse zangers zich zeker nog lang heugen. Door de Corona-maatregelen werd niet gekozen voor het afblazen van de activiteit maar voor een heuse ‘Drive Inn-party’ op de Klavermaten. de leden kwam allemaal met de auto naar de loods van Overbeek Keuken- en Interieurbouw van waaruit Duitse- en Tiroler muziek klonk uit de luidsprekers van Roel Zweers. Eenmaal binnen was er een alcoholvrij biertje, een hapje en een pakketje om de komende tijd gezond door te komen. Het enthousiaste koor hoopt op 1 september weer met de repetities te beginnen.

Wat doet die mysterieuze snor aan de Deldensestraat ?

Het is menigeen al opgevallen. Een grote zwarte snor op een paal is zichtbaar bij het binnen rijden van Goor op de Deldensestraat. Daaronder de tekst: #Dali Waanzin. Het zomaar iets met het School- en Volksfeest te maken kunnen hebben maar niets is minder waar. Het betreft in dit geval een actie van de Deldense Tapasbar Dali Waanzin die een campagne in de regio is gestart om duidelijk te maken dat eenieder maandag 1 juni vanaf 12:00 uur weer welkom is. Ook in Goor mag de horeca weer open vanaf Tweede Pinksterdag en de Goorse caféhouders willen vooral de terrassen weer ten volle benutten vanaf dat moment. Later deze week meer daarover op deze site.

Dynamiek op het veld van Twenthe

De zaal is nog gesloten en dus moeten de handbalsters van Dynamiek naar buiten om te sporten. Twenthe Goor heeft de poorten voor haar zustervereniging geopend, waardoor de handbaltalenten uit Goor zich ook weer kunnen tonen op de training. Vanaf deze week staat de vrijdag op Sportpark Piepwillem in het teken van handbal tot de speelsters weer naar binnen mogen.

Alle buurten in de ban van…

Het is eens in de zoveel tijd heerlijk om af te dalen in de kelder met oude prenten. Zeker in deze crisistijd stemt men melancholisch. Reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de koffer te duiken met oude prenten van het School- en Volksfeest. Met name het 100-jarig bestaan in 1975 werd zeer groots gevierd. Niet alleen op de weide ook in alle buurten. Zo is dit een iconische plaat van de Schoolstraat (foto) en werden er ook elders in Goor allerhande buurtborrels georganiseerd.

Goorse brandweer naar De Lutte voor assistentie bij zeer grote brand

De Goorse brandweer is vanmiddag opgeroepen om te assisteren bij de bestrijding van een zeer grote brand bij een autobedrijf in De Lutte. De Goorse equipe zorgde met de tankwagen voor de waterwinning totdat het zogenoemde ‘groot watertransport’ gereed was. De brand in De Lutte is inmiddels onder controle. Er stonden diverse auto’s in brand en er werden ook knallen gehoord. De zwarte rookwolken waren tot in de verre omgeving te zien en er was ook sprake van rookoverlast.

Foto’s: Facebook brandweerkazerne Goor

Meldpunt eikenprocessierupsen…

Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt in eikenbomen. De gemeente verwijdert de nesten door ze weg te laten zuigen door aannemer Grootgroener B.V. Meldingen kunnen gedaan worden via de website van de gemeente. In gebieden waar veel mensen komen of kinderen spelen worden de meldingen het eerst afgehandeld. De meldingen worden binnen 10 werkdagen afgehandeld. De gemeente bestrijdt de eikenprocessierups op eikenbomen die in de kernen staan en in beheer zijn van de gemeente. Eikenbomen in het buitengebied of op gebied van Rijkswaterstaat horen daar niet bij. Ook eikenbomen op eigen terrein van inwoners worden niet meegenomen bij de meldingen. Dat moeten bewoners zelf regelen.

Digital StillCamera