Veel hulp voor Stoevelaargroep na diefstal bomen

De Goorse Stoevelaargroep heeft uit alle hoeken hulp aangeboden gekregen na de diefstal van 12 bomen uit het Natuurbos aan de rand van Goor. De Goorse scouting kan van meerdere tuincentra, stichtingen en particulieren nieuwe bomen en planten tegemoet zien om het bos opnieuw in te richten. Naar aanleiding van de publicaties zijn ook tips binnen gekomen die mogelijk kunnen leiden naar de daders. De Stoevelaargroep heeft ook aangifte gedaan bij de politie die de zaak onderzoekt. Ook de regionale omroep RTV Oost toog naar het Goorse Natuurbos en sprak met Frits Vos (foto) over de diefstal. Die reportage is via deze LINK te bekijken.

Een chocoladehart voor wie het verdiend

Hofmarketing gaat in samenwerking met de Deldense bakker Meen chocoladeharten weggeven. Via verschillende sociale media kunnen inwoners uit de Hof laten weten wie zij zo’n handgemaakt chocoladehart gunnen. Daarbij wordt wel gevraagd om een korte motivatie als antwoord op de vraag: wie draag jij een warm hart toe? Wie wil je hartelijk bedanken? Wie heeft echt een hart van goud? of: Wie wil je graag een hart onder de riem steken? Tot 13 februari kunnen inwoners via Facebook en Instagram laten weten wie er chocoladehart verdient. HofMarketing verrast dan, een dag later, op Valentijnsdag een aantal inwoners op Valentijnsdag met een chocoladehart en de bijbehorende motivatie.

(meer…)

Oald Goor: Hertenkamp aan de Rozenstraat

Het was een attractie voor veel plaatsgenoten in de jaren ’50 en ’60. Het Hertenkamp aan de Rozenstraat. Op de plek van de ‘Mulo’ liepen herten met hun prachtige geweien nabij het stadshart van Goor. Reden voor de redactielieden van Oald Goor om het Hertenkamp centraal te stellen vandaag op deze plek. Inmiddels is het straatbeeld veranderd met de Kinderopvang en de nieuwbouw van de Prins Constantijnschool al staat het karakteristieke bijgebouw van de voormalige school nog altijd overeind. Hebt u ook nog foto’s uit het rijke verleden van Goor, mail dan met redactie@nullgoorsnieuws.nl.

(meer…)

Laatste bouwfase Heeckeren in maart van start

Het college van burgemeester en wethouders heeft het ontwerp vastgesteld voor het woonrijp maken van het laatste gedeelte van de wijk Heeckeren. In de komende periode worden de voorbereidingen getroffen zodat de uitvoering in maart van dit jaar kan starten. De plannen lagen ter inzage en daar zijn 33 klachten op binnengekomen. Deze zijn in behandeling genomen. Het merendeel van de mensen die hebben gereageerd wil graag dat de bouwweg naar bedrijventerrein Zenkeldamshoek wordt omgezet naar een voet-/fietspad. Daarmee blijft de verbinding tussen de wijk en het industrieterrein in stand.

Bomen gestolen uit Natuurbos Stoevelaargroep

In het Natuurbos van scouting De Stoevelaargroep aan de Wheedijk zijn 12 bomen gestolen. Deze zijn onlangs geplaatst door vrijwilligers maar nu al weer weg. Volgens de scouting zijn de daders ‘kenners’ en wisten ze wat ze weg hebben gehaald. Er zijn onder andere perebomen, taxus- en beukebomen verdwenen. Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie en getuigen worden gezocht. Die kunnen zich ook op melden via de site van de Stoevelaargroep.

(meer…)

Masterplan Op Stoom staat online

Het Masterplan Op Stoom voor de ontwikkeling van het voormalige TSB-terrein is opgesteld en staat inmiddels online. De bedoeling is om onder meer 300 woningen te bouwen rondom een nieuw stadspark waarin ook de Regge een belangrijke rol krijgt. Het Masterplan is opgesteld door het team van landschapsarchitect en oud-Gorenaar Berno Strootman in samenwerking met de gemeente. Het masterplan verdeelt het gebied in drie delen: De Fabriek: de oude fabrieksgebouwen, het Stadspark en de Parkranden die plaats moeten bieden aan verschillende typen woningen. Het College van B&W biedt het Masterplan deze week aan aan de gemeenteraad. Die vergadert hierover op 8 februari….

(meer…)

Glasvezel Gijmink nog ver weg

Een groot deel van de Goorse wijk ’t Gijmink beschikt nog niet over glasvezel en het kan volgens wethouder Harry Scholten ook nog wel even duren voordat dat zover is. Hij zie dat tijdens de online gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van GemeenteBelangenraadslid Nijhuis. Veel bewoners op ’t Gijmink klagen over trage internetverbindingen en willen dat daar zo snel mogelijk wat aan gedaan wordt. Het probleem is volgens Scholten dat er nog veel asbest in de grond onder de wegen en de plantsoenen zit en dat de aanleg in handen is van een commerciële partij (Deltafiber) die geen glasvezel wil leggen in vervuilde grond. Onderzoeken en eventueel daaropvolgende saneringen moeten daarom eerst afgewacht worden.

Oald Goor: De Batse 1984

Oud en vertrouwd. Zo voelde het zaterdagmiddag voor veel stamgasten van de Goorse horeca. Zo was het bij diverse cafés druk in het stadshart in deze bijzondere tijd. De redactie van Oald Goor is vandaag in de koffer gedoken met oude prenten uit het rijke kroegverleden van ’t Twentse Haagje. Op deze kiek prijken de stamgasten van De Batse (nu De Tapperij) in 1984. Iconische Gorenaren als Jan Dekker, eigenaar Bert Groothengel, Hennie Smit, Robbie Rouwhof, Hennie Lansink, Gerard Wolterink, Rudie Jansen, Rudie- en Ben Overbeek staan op de prent. Evenals de huidige kastelein Gerrit van Ginkel.

Botterblom van Zenderen naar Meddo

Marco Botterblom wordt de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Meddo. De Goorse oefenmeester is nu nog bezig aan zijn tweede seizoen bij vierdeklasser Zenderen Vooruit waarmee hij de laatste plaats bezet in de vierde klasse A van het zondagvoetbal. Bij Meddo, eveneens vierdeklasser, heeft de 50-jarige Botterblom (foto links) voor één seizoen getekend. Hij was eerder onder meer trainer bij Keijenburgse Boys, Varsseveld 2 en Lochem 2. In zijn actieve carriére als speler droeg hij het shirt van De Bataven, destijds hoofdklasser en Angerlo Vooruit. (foto: Sc Meddo)

Vier Belgen nog langer vast

De vier malafide Belgen, die worden verdacht van de dreiging met het vuurwapen, blijven dertig dagen langer in voorlopige hechtenis. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Almelo bepaald. Het kwartet ontkent alle betrokkenheid, maar daar lijkt de rechtbank ook haar twijfels bij te hebben. Volgens stukken bij de politie belden de vier mannen op vrijdag 7 januari in Goor aan bij de woning van het slachtoffer om een pakketje te brengen. Op het moment dat de man opendeed werd er een pistool op hem gericht. In een mum gooide hij de voordeur dicht.

(meer…)