Bekeuring voor dronebestuurder die Traumahelicopter hinderde

Een eigenaar van een drone heeft afgelopen vrijdag avond een bekeuring gekregen omdat hij met zijn speeltje de trauma-helicopter hinderde die op weg was naar het slachtoffer van het ongeval op de weg tussen Goor en Enter. Daar kwam, ter hoogte van het viaduct over de N347, een busje op zijn kant terecht en raakte de bestuurder zwaar gewond. De trauma-helicopter kwam om assistentie te verlenen. De eigenaar van de drone woont in de buurt van de plek waar het ongeval plaats had en werd door de politie opgespoord waarna er proces verbaal werd opgemaakt. (Bron: 112Goor)

Foto: Hof van Twente Fotografie

Ook Vocalgroup LEF doet een duit in het zakje…

Muziek als medicijn voor de gekwelde ziel in deze moeilijke tijden waarin de Corona-crisis iedereen in de greep houdt. Na de online video van de Sjoowavond-artiesten van vorige week doet ook de Goorse Vocal Group LEF een duit in het zakje. De koorleden zingen, eenieder in eigen huis, maar op het wereldwijde web samen, onder de noemer ‘Samen zijn we nooit alleen’ het korte maar aandoenlijke nummer “Don’t worry about me…”. De video is via deze LINK te bekijken.

GYG komt met singer-songwriter en DJ-contest

Het nieuwe Goorse GYG Entertainment heeft een Singer-songwriter en DJ-contest op touw gezet waaraan, in deze Corona-crisis, iedereen thuis mee kan doen. Muzikanten, zangers en DJ’s uit heel Twente worden uitgenodigd om een track in te sturen waarmee ze willen deelnemen. Dit kan via WeTransfer of een YouTube-link die voor 1 mei ingestuurd kan worden naar info@nullgyg-entertainment.nl. Het publiek is de jury die via een mobiele app kan reageren. Deze ‘GYG- app’ is vanaf morgen beschikbaar in de App-stores. De winnaars in beide categorieën worden op 10 juni bekend en mogen in de studio een eigen song opnemen inclusief een videoclip.

Nauta: ‘Het raakt me dat u zo uw best doet…”

In een nieuwe toespraak voor de inwoners van Goor en de andere kernen in de Hof van Twente heeft burgemeester Ellen Nauta haar waardering uitgesproken over de manier waarop de inwoners omgaan met de huidige Corona-crisis en het naleven van de maatregelen. “Het raakt me dat u zo uw best doet…” aldus de burgermoeder die in de online-video eenieder een hart onder de riem steekt en de ernst van de situatie aan stipt met een voorbeeld uit de eigen privésfeer. “Onze oudste zoon werkt op de intensive care in het westen van het land. Die krijgt wat voor de kiezen…”. Daarnaast spreekt ze ook haar waardering uit voor de manier waarop de organisatoren van de diverse feesten in de Hof zoals het School- en Volksfeest, omgaan met de teleurstelling van het afgelasten van de festiviteiten. De toespraak van burgemeester Nauta is via deze LINK te bekijken.

Oproep om massaal te vlaggen op ‘bevrijdingsdag’ 8 april

Het comité 75 jaar vrijheid Goor roept op om op 8 april massaal de vlag uit te hangen. Dit omdat het dan 75 jaar geleden is dat Goor werd bevrijd van de Duitse bezetters aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toen stak een bataljon van het Poolse leger het Twenthe-kanaal over en reed de stad binnen. Alle geplande festiviteiten om 75 jaar vrijheid te vieren zijn in verband met de Corona-crisis afgelast maar op deze manier hoopt het comité dat Goor het toch op deze manier wil vieren. burgemeester Nauta ondersteunt het initiatief en roept ook inwoners van de andere kernen in de Hof van Twente op om de vaderlandse driekleur uit te steken. Op 1 april Diepenheim en Hengevelde, op 4 april Delden en op 8 april Markelo en dus Goor. Bentelo bestond in de oorlogsjaren nog niet.

Door droogte grotere kans op natuurbranden

Door aanhoudende droogte in de natuur is er in de regio een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, terreineigenaren en inwoners op een brand snel te melden via 112. De brandweer zal; vanwege de opschaling naar het zogenoemde ‘fase 2’ dan met extra materieel en mankracht uitrukken. Ook geldt in Goor omgeving, in veel gevallen de ontheffing op stookverboden niet meer.

Archieffoto blussen brand Herikerberg

Ludieke inzamelingsactie Twentefans

Noaberschap in crisistijd van twee trouwe Goorse fans van FC Twente. Supporters Niek Haafkes en Bjorn Huistede, de mannen achter Twentefans.nl, hebben namelijk een inzamelingsactie gelanceerd om de clubkas van FC Twente te spekken. Onder het mom van #StortVoorTwente wordt het geld dat supporters besparen bij thuiswedstrijden in De Grolsch Veste gedoneerd aan de penningmeester van de Enschedese club. De fans hopen dat de actie navolging krijgt bij de spelers én de top van de club.

Stem van de Regge op Hofstreek TV

De in 2017 opgevoerde buitenmusical ‘De Stem van de Regge’ is morgen (zondag) in zijn geheel te zien op Hofstreek TV. In navolging van Troost-tv op de landelijke zenders en de Quarantaine-shows op TV Oost heeft Hofstreek Omroep, in verband met de Corona-crisis die iedereen aan huis kluistert, besloten om de registratie van het buiten-spektakelstuk op het Schoolfeestplein, ook op de buis te brengen. Dit in samenwerking met de Stichting Stads-regge Goor en Arts@Motion. Het muzikale theaterstuk over de geschiedenis van Goor en de rol van de Regge daarin, werd op 29 en 30 september van het jaar 2017 uitgevoerd en oogstte destijds veel lof van de circa 2.000 bezoekers. Hofstreek TV zendt ‘De stem van de Regge’ morgen uit vanaf 17.00 uur.

Zwaar ongeluk bij viaduct Enterseweg

Een zwaar ongeluk op de Enterseweg tussen Goor en Enter. Bij het viaduct is een busje bij een eenzijdig ongeval van de weg geraakt. De traumadiensten werden opgetrommeld door de meldkamer, waarbij uiteindelijk de brandweer de bestuurder uit het voertuig moest bevrijden. De ambulance heeft de bestuurder met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De traumaheli kon na wat medische hulp weer naar de thuisbasis. Foto’s: Hof van Twente Fotografie.

(meer…)

Gemeente verleent ondernemers uitstel belastingen

Ondernemers in Goor en de overige kernen in de Hof van Twente krijgen in verband met de inkomstenderving ten gevolge van de Coronacrisis, uitstel van betaling van de gemeentelijke belastingen als ze dat willen. Het gaat hierbij om de onroerend-zaakbelasting (OZB), rioolheffing, reinigingsheffingen, marktgelden, BIZ en leges die in het kalenderjaar 2020 zijn- of worden opgelegd. Het uitstel geldt voor maximaal zes maanden tot en met november 2020 en kan worden aangevraagd door alle ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook ZZP’ers, ondernemers die actief zijn in de kunst en cultuur en stichtingen en verenigingen. Uitstel kan digitaal worden aangevraagd via deze LINK.