Wethouder uitgenodigd om ‘afvalprobleem’ op te lossen (Ingezonden brief)

Het besluit van de gemeente Hof van Twente om het ophalen van afval, vanaf 1 juli, minder frequent te laten doen, levert nogal wat kritische noten op. Velen vrezen de toename van zwerfafval en dumpingen en zeggen teveel afval te hebben voor bijvoorbeeld de grijze container die straks nog maar een keer per vier weken wordt geleegd. Zo ook Remco van Amersfoort, die met zijn gezin van 7 personen, net buiten Goor woont en een brief naar deze site stuurde waarin hij verantwoordelijk wethouder Harry Scholten uitnodigt om bij hem langs ter komen en een handje te helpen. Het ingezonden stuk is hieronder de lezen…

(meer…)

Sport-Inn sluit haar deuren

Het centrum van Goor verliest één van haar meest iconische winkels. Sport-Inn Goor verdwijnt uit het straatbeeld. In een verklaring laten ze weten dat de veranderende marktomstandigheden de reden zijn van het besluit om de deuren te sluiten. “Het is lastiger samenwerken met grote merken als Nike en Adidas. Daardoor wordt het steeds lastiger om goede collecties samen te stellen die aansluiten bij de wensen die we in de winkel horen”, laten de middenstanders weten. Vanaf vandaag start Sport-Inn met een opheffingsuitverkoop. “Onze gehele voorraad zal tegen sterk gereduceerde prijzen worden verkocht. We willen jullie hoe dan ook bedanken voor het vertrouwen en de klandizie”, besluiten de medewerkers.

Bands en artiesten bij Buddy’s Open Air op Hemelvaartsdag

Het bleek een beproefd concept maar kon door corona twee jaar niet plaats vinden. Morgen op Hemelvaartsdag, is het wel weer zover: Buddy’s Open Air. Op het grote terras van het café aan de Deldensestraat treden dan diverse artiesten en bands op. Zo trapt de jonge muziekschoolband Numberplate af waarna het duo Anique en Robin acte de presence zal geven. Uit Hengevelde komt zanger/gitarist Youri ten Dam met onvervalste country. Ook uit die contreien de zeven-koppige formatie The Blue Jays (foto) die onder meer met Americana-music de sfeer erin gaan brengen. Het geheel zal worden afgesloten door het Goorse duo Dr. Ink met Marcel Mengerink en Paul Schabbink terwijl ook DJ Sem Lansink draait en Ronnie Esslage met zijn Foodtruck aanwezig is. Buddy’s Open Air begint morgen om 14:30 uur en de toegang is gratis.

Makerfestival met verschillende ‘labs’ morgen in Goorse bibliotheek

In de Goorse bibliotheek is morgenmiddag (woensdag 25 mei) het ‘Maker Festival Twente‘. Daarbij kan iedereen, van jong tot oud, in verschillende labs op een laagdrempelige manier kennis maken met nieuwe technieken en maakprocessen. Zo kan in het zogenoemde MaakLab bijvoorbeeld een instrument gemaakt worden van restafval en in het RobotLab diverse robots opdrachten worden gegeven. Ook is er een FilmLab, een MediaLab en een Kennislab waain professionals van bedrijven of onderwijsinstellingen laten zien hoe maaktechnieken worden gebruikt in de werksituatie. Het festival is morgen gratis te bezoeken tussen 13:00 uur en 17:00 uur.

Proefballonnetje…

Wat een boer niet kent, vreet hij niet. Hopen op andere uitkomsten als je alles hetzelfde blijft doen.Volgens Einstein ben je dan een dwaas. De Hof heeft zijn eigen ‘Mark Rutte-probleem’. Samenstellingen die je eigenlijk liever niet hebt maar steeds als boemerang terugkomen. Maakt niet uit waar je op stemt, het was al besloten. De geledingen gesloten houden, nieuwkomers zijn lastig…

(meer…)

PvdA plaatst twijfels bij sloop Stoevelaar

De plaatselijke PvdA-fractie heeft twijfels over de sloop van De Stoevelaar en en de nieuwbouw van lagere appartementen. In vragen aan het College van B&W willen de socialisten weten of er bij de vergunningverlening om stedenbouwkundig advies is gevraagd en wat het oordeel dan is over het ‘markante’ gebouw. Ook wil de PvdA weten of architect Abe Bonnema gekend is in het voornemen tot slopen en vreest in dat kader een juridische procedure.

Er is in het verleden met succes beroep aangetekend tegen de sloop van De Golfslag in Emmeloord, een gespiegelde variant van De Stoevelaar van dezelfde architect. Bonnema bepleitte in die zaak dat een auteursrechtelijk beschermd gebouw alleen gesloopt kan worden als er sprake is van bouwvalligheid of onbruikbaarheid en kreeg daarin, in hoger beroep, gelijk.

Volgens de PvdA moet de woningnood worden opgelost en vindt het wenselijk dat bestaande (potentiële) woonvoorraad moet worden gekoesterd. Het College antwoordde al eerder dat de nieuwbouwplannen vooral een zaak zijn van Carint Reggeland maar de PvdA wil dat er toch gesprekken worden gevoerd met de zorginstelling om te kijken of er alternatieven voorhanden zijn.

Geen 10 kilometer tijdens komende Avond4daagse

De Goorse Avond4daagse die volgende week dinsdag begint, kent dit jaar geen routes van 10 kilometer. De organisatie heeft besloten deze afstand te schrappen vanwege te weinig aanmeldingen hiervoor (5). Iedereen loopt dus de 5 kilometer en dat gebeurt vanaf diverse locaties. Dinsdag 31 mei is de start vanaf Het Doesgoor, een dag later vanaf het schoolplein van de Gijminkschool, op donderdag is de start bij de voormalige Puntdakschool en de afsluitende ‘feest-etappe’ begint op het Schoolfeestplein en eindigt in het centrum van Goor. Meer informatie op de Facebookpagina van de organisatie van het Goorse wandelevenement.

Schoolfeestfonds keert ruim 7 mille uit

Ondanks het feit dat er twee jaar geen inkomsten waren wordt er toch een bedrag uit het Schoolfeestfonds uitgekeerd. Er iets meer dan €7.000 toegekend aan negen organisaties die daartoe een verzoek indienden. Er waren aanvragen van 11 verenigingen waarvan er één is afgewezen één is terug getrokken. De stichting Kindvriendelijk Goor en de Oranjevereniging krijgen dit jaar het grootste bedrag; beiden 1500 euro. Hieronder een overzicht van de toegekende bedragen…

Goorse Oranjevereniging Activiteiten Koningsdag € 1.500,00
Stichting Kindvriendelijk Goor
Algemene jeugdactiviteiten en
traditionele activiteiten € 1.500,00
Stg. Sportaccomodatie “Kedingen” Bosmaaier € 635,00
Stg. Kunstuitleen Hof van Twente Schermen en ophangsystemen € 300,00
Goorse IJsclub Vervanging meubilair € 1.200,00
De Kariboes Handdoeken € 500,00
De Hofschminkers Schminkkoffers € 300,00
Stichting Kanjers Hof van Twente Organiseren Familiedag € 1.000,00
Muziekvereniging Apollo Mobiele vouwtenten € 400,00
Totaal € 7.335,00

Twenthe nagenoeg veilig na knappe zege in en tegen Rekken

Twenthe heeft zich vanmiddag nagenoeg veilig gespeeld. De Goorse Tricolores boekten een uiterst knappe zege bij Sportclub Rekken en hebben daarmee de nacompetitie uit zicht. Bij de subtopper werd het maar liefst 1-5. Bij rust was het 0-1 door een goal van Stijn Jeurlink. Na de 0-2 van Stef Eland vlak na rust kwam Rekken terug tot 1-2 maar kwam er daarna niet meer aan te pas. Jeurlink scoorde kort na de tegentreffer de 1-3 waarna het 1-4 werd door Jeffrey Asbroek die een vrije trap fraai in de kruising krulde. Jelle Horselenberg zorgde voor het slotakkoord met 1-5. Twenthe speelt de komende weken nog tegen respectievelijk Hoeve Vooruit en sportclub Neede.

Hector verliest bij koploper Markelo

SV Hector moet in de resterende twee wedstrijden in de vierde klasse B van het zondagvoetbal nog vol aan de bak om nacompetitie tegen degradatie te voorkomen. De ploeg van trainer Jordy Drenth verloor vanmiddag met 2-0 van koploper Sportclub Markelo dat volgende week kampioen kan worden. Het werd in Markelo 1-0 na tien minuten voetbal. Een overtreding van Menno de Leeuw binnen de 16 werd bestraft met een strafschop die binnen werd geschoten door Mickey Slotman. Het werd halverwege de tweede helft 2-0 door een rake kopbal van Miguel Schippers. In de tweede helft speelde Hector beter dan voor rust maar kwam niet tot scoren. Ook Markelo trof geen doel meer waardoor het bij 2-0 bleef aan de Endemansdijk…

(meer…)