GFC heeft geen kind aan Raalte

GFC heeft vanavond een eclatante zege geboekt op hekkensluiter Raalte. De ploeg van trainer Romano Lammertink kwam wel eerst op achterstand maar boog dat snel om en won uiteindelijk met 6-1. Tim Wassink nam drie treffers voor zijn rekening. GFC kreeg in de eerste twintig minuten veel kansen maar zag Raalte na de eerste uitval scoren: 0-1. Tien minuten later was het 2-1 nadat spits Tim Wassink twee keer kort achter elkaar doel trof. Na de tweede goal van GFC moest de Raalter doelman na een botsing geblesseerd van het veld. Bij gebrek aan een reservedoelman, moest een veldspeler op doel. Daarna kon GFC uitkopen. Olaf Siegers en Edo Schnieder tekenden voor de 3-1 en 4-1. Dat was ook de ruststand. Na de thee voltooide Tim Wassink zijn hatrick met de derde goal van de wedstrijd. Bjorn Natrop tekende voor de 6-1. Dat was ook de eindstand. Komende maandag speelt GFV weer thuis. Dan tegen DAVO.

(meer…)

Oekraïnse muzikanten verwelkomd bij Franje

De Bigband Kiev is vanmiddag aangekomen in Goor voor het optreden komende maandag tijdens het Bigbandfestival in het centrum van Goor. Ze werden bij Franje in de Kloosterlaan welkom geheten door de vereniging Goor-Kiev-Pecherk en de organisatoren van het Bigbandfestival die de muzikanten direct lieten proeven van ‘Goors vuur’. De 25-koppige band is op toernee in Duitsland en vanwege de banden tussen Goor en Kiev uitgenodigd om ook in Goor te komen spelen. Bijzonder is de aanwezigheid van directeur en arrangeur Grigori Postoj die ook dertig jaar geleden al in het Twentse Haagje was tijdens een eerdere uitwisseling.

De Bigband Kiev met in het midden Grigori Postoj
(meer…)

GFC – Raalte 6–1

Eindstand van de competitiewedstrijd in de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal:

4G 18.00 uur: GFC – sv Raalte 6-1 (doelpunten GFC: Tim Wassink drie keer ,Olaf Siegers, Edo Schnieder en Bjorn Natrop)

CDA vreest problemen voor Hofstreek bij vorming streekomroep

De lokale CDA-fractie is huiverig voor de plannen voor het opzetten van een streekomroep waarin de diverse lokale omroepen in de regio samen zouden moeten gaan. Raadslid Riekele Bijleveld luidde bij het college van B&W de noodklok toen hij vernam dat de lokale omroep van Wierden, Regio FM, er om financiële redenen mee ophield omdat de gemeentelijke subsidie werd ingetrokken. Ook werd als reden opgevoerd dat de vorming van een nieuwe streekomroep reden was om te stoppen. Bijleveld vreest dat de nu gezonde lokale Hofstreek Omroep mee wordt gesleurd in de financiële malaise van andere omroepen en pleit voor een ander plan om Hofstreek te laten samenwerken met de lokale nieuwssite. Wethouder Scholten heeft geantwoord dat de gemeente Hofstreek financiëel blijft steunen en zei af te wachten wat de ministers Ollengren en Slob in september zullen melden over hun beleidsvoornemens inzake de vorming van streekomroepen.

Riekele Bijleveld

Is GFC titelkandidaat na Pasen ?

Met de aankondiging dat GFC volgend jaar zaterdagclub wordt, zal het in dit seizoen geen prijzen of promotie opleveren, maar de sportieve ambitie voert de boventoon bij de rood zwarten die dit Paasweekeinde twee keer in actie komen. Bij dubbele winst kan de Goorse ploeg klimmen naar plek 2 op de ranglijst in de vierde klasse G. De ploeg van trainer Romano Lammertink is goed op stoom en verloor nog niet na de winterstop. Vandaag en maandag treft GFC op eigen veld twee laagvliegers met respectievelijk hekkensluiter Raalte en het eveneens in degradatienood verkerende DAVO. Hector is ook nog niet helemaal uit de zorgen en heeft ook nog wel een aantal punten nodig. De ploeg van trainer Mark Dijkstra komt maandag in actie in en tegen Haarle. Twenthe bewees zichzelf donderdag een uitstekende dienst door in 3A te winnen van Losser (2-1) en zich nagenoeg veilig te spelen. Maandagmiddag is Reutum te gast op ’t Piepwillem. De tussenstanden van de wedstrijden van de Goorse clubs zijn te volgen via deze site.

Apollo spekkoper tijdens clubkascampagne

Het jubilerende Apollo is dit jaar de grootverdiener tijdens de Rabobank Clubklas-campagne. De 100-jarige muziekvereniging wist 237 stemmen binnen te hengelen via de digitale snelweg en mag daarom €1130,49 bijschrijven. Ook vv Twenthe boerde goed met een bedrag van €911,07. De Goorse Mixed Hockey Club (GMHC) is een goede derde met €899,91. Er deden in totaal 34 verenigingen en stichtingen mee. Hieronder in willekeurige volgorde de verdeling van Rabobank-centen.

Ook de stichting Braakmolen Goor viel in de prijzen
(meer…)

SV Goor organiseert pre-kampioensparty

Goor is in de ban van de aanstaande titel van FC Twente. De Tukkers spelen op Tweede Paasdag de kampioenswedstrijd tegen Jong AZ, maar wanneer Sparta Rotterdam vanavond op het eigen Kasteel verliest van Helmond Sport, is het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie al vroegtijdig een feit voor de Enschedese club. Voor SV Goor reden te meer om een pre-kampioensparty te organiseren. In thuishaven Café Buddy’s is het duel tussen Sparta Rotterdam en Helmond Sport vanaf 20.00 uur live te volgen op een groot scherm. Daarnaast heeft SV Goor voor alle leden iets moois in petto. Tijdens de wedstrijd zijn de drankjes op rekening van de supportersvereniging en ook wordt er voor een (warme) versnapering worden gezorgd.

Geen vuur, wel sport en muziek tijdens Goors Paasweekeinde

De Gorenaren zullen het dit jaar tijdens het Paasweekeinde voor het eerste moeten doen zonder Boake maar zouden een Paasvuur in de regio kunnen opzoeken al vormt het aansteken van het hout een risico vanwege de droogte en gaan enkele Paasbulten niet- of in kleinere vorm worden aangestoken. In Goor zijn er veel kerkdiensten rondom de viering van Pasen en is er veel sport en muziek. Morgen is bij vv Twenthe het Kelderklasse-toernooi waarin de mindere goden tegen elkaar zullen voetballen en er ook diverse optredens zijn. Zondagavond is er een Paasparty bij Café Buddy’s met het duo Mengerink/Schabbink en is DJ Cem East bij Johny’s. De Ster heeft een party met DJ Coba. Maandag is natuurlijk het Bigbandfestival in het centrum met bands en tal van andere elementen zoals de Bierstraat, een oldtimershow en kinderactiviteiten op het Schoolfeestplein. Daarover in de komende dagen meer. Alle evenementen zijn te zien via deze LINK.

Veel kerkdiensten dit Paasweekeinde zoals bij de Batisten van de Ark in Irisstraat


Twenthe zet grote stap richting lijfsbehoud

Het moet wel heel raar lopen als vv Twenthe volgend seizoen niet opnieuw derdeklasser is. Het cruciale kelderduel tegen KVV Losser werd vanavond met 2-1 gewonnen en daarmee zette de ploeg van trainer Hans Dirksen een grote stap richting lijfsbehoud. In een levendig duel kwam Losser op ’t Piepwillem het best uit de startblokken en kreeg een paar goede kansen. Na tien minuten kwam het gehavende Twenthe er meer uit en kwamen er ook mogelijkheden aan de andere kant. Gelegenheidsspits Tijmen van Wissing brak na een half uur de ban met een fraaie treffer. Na goed doorkomen op rechts van Guus Lummen die de bal voorzette, krulde van Wissing de bal op fraaie wijze in het doel: 1-0.

(meer…)

Kleurrijk in de Hof weer in het teken van de keuken

In de eerste week van juli maakt Goor zich weer op voor een uitgave van Kleurrijk in de Hof. Bij deze vierde uitgave staat natuurlijk ook het eten weer prominent op de lijst. Op zaterdag 6 juli zal naast veel sportactiviteiten ook een aantal gerechten worden geserveerd. Op 5 juli kun je van 13.00 uur tot en met 17.00 uur meedoen aan de kookworkshop Anders Eten. Zestig plaatsgenoten maken hierbij kennis met de buitenlandse keuken. Dit gebeurt bij Wijkvoorziening Doesgoor. Opgave kan nu al via  kleurrijkindehof@nullgmail.com

Overig nieuws

-->

Lief en Leed