Wolters terug op Schoolfeestplein

Martha Wolters is met haar man, zoon en caravan vandaag weer neergestreken op het Schoolfeestplein voor het gemeentehuis in Goor. De afgelopen dagen bivakkeerde het gezin dat actie voert voor een vaste woonwagenstandplaats in Goor, op een veld aan de Costerstraat in Goor en daarvoor een paar weken op een aantal plekken op de Kevelhammerhoek. Daar was het gezin naar eigen zeggen niet echt gewenst. Daarover heeft ook PvdA-voorman Fred Rijkens zich al boos gemaakt maar daarover later meer op deze site. Met de terugkeer naar het plein het Goorse centrum, waar de ‘demonstratie’ ook begon op zondag 19 juli, wil het gezin nogmaals aandacht vragen voor de woonwagenproblematiek. De plek pal voor het stadhuis (foto hieronder) werd overigens maar even bezet. Op verzoek van de gemeente verplaatste Wolters zich naar de zijkant van het plein. (foto’s onder lees meer)

(meer…)

Ook goed eten is belangrijk

Goed drinken is het klemmende adagium dat wordt afgekondigd door de vrijwilligers van Stichting Kindvriendelijk Goor tijdens het Kinderkamp. Op het houtdorp wordt er veel vocht bijgevoegd in deze tropische omstandigheden. Maar er moet uiteraard ook goed gegeten worden. Gisteren werd dit beeldverslag gemaakt van de grote lunch, welke mede mogelijk werd gemaakt door Albert Heijn Brandenbarg, Wiemerink en Nollen. Later op deze derde dag is er een pubquiz voor de deelnemers aan het Houtkamp.

(meer…)

Oald Goor: De Vorstand van de Tourpoule

De echte adepten zijn langzaamaan weer begonnen aan de voorbereiding op de epische Tourpoule. Bij De Ster zal ook dit jaar weer uren worden gesproken over de renners die zijn opgenomen in diverse ploegen tijdens de Ronde van Frankrijk. De Tour gaat dit jaar van start op zaterdag 29 augustus. En dat is voor de redactie van Oald Goor reden om eens in de koffer met oude prenten te duiken. Zij kwamen vandaag deze foto tegen van de Goorse Tourdirectie van 1995. Op de foto prijken de liefhebbers Bennie Waanders, Frans Overbeek en Emiel Vaarhorst (foto).

Brand in schuur aan de Acaciastraat

Een brand in een klein schuurtje bij een huishouden aan de Acaciastraat. In een bijgebouw ontstond brand, waarna de brandweer met groot materieel is uitgerukt. De brand is vermoedelijk ontstaan nadat er werd gesleuteld aan een motor. Één persoon is met verwondingen behandeld in de ambulance. Foto’s: Hof van Twente Fotografie

(meer…)

Verkoeling na verhitte werkzaamheden (fotoserie)

Een waar festijn is het. Het Houtkamp 2020. In de verzengde hitte is op dag twee al een groot aantal contouren zichtbaar van een compleet houtdorp. Er wordt flink getimmerd, maar er is ook veel ruimte voor vertier en verkoeling met allerhande activiteiten. En dat levert zeer fraai beeld op van het spektakel op de Hogenkamp.

(meer…)

PvdA houdt zorgen over leefbaarheid Tuindorp

De lokale fractie van de Partij van de Arbeid maakt zich, niet voor het eerst, grote zorgen over de Goorse volkswijk ’t Tuindorp in Goor. “We krijgen als partij veel klachten van bewoners van de wijk over onveilige situaties” zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. “Er wordt nog steeds gedeald en een paar mensen veroorzaken zoveel overlast dat de leefbaarheid daardoor ernstig in het geding is.”

(meer…)

De Reggehof kleurt rood, de evenementenbranche bloedt

Vanavond is rood. De kleur van De Reggehof. En ook van het symbolische bloeden en het verbod op evenementen. Want met de actie om de Goorse schouwburg in het rode licht te plaatsen hebben de bedrijven Music&Show-Productions en Twinxx BV uit ’t Twentse Haagje aandacht gevraagd om de evenementenbranche te redden. Want niet alleen de artiesten, muzikanten, theatermedewerkers en festivals hebben een mokerslag gekregen, maar ook zeer zeker de technische bedrijven achter al dit spektakel krijgen keiharde klappen te verwerken. “Er moet wat gebeuren”, laat Eric Nijhof van Twinxx weten. “Anders gaat er echt bloed vloeien en zullen er bedrijven omvallen. Dit kan niet langer.”

(meer…)

Tropische aftrap Houtkamp

In de brandende zon zijn vandaag de eerste spijkers van het Houtkamp 2020 in het hout geslagen. Een bijzondere uitgave van het Kinderkamp op de Hogenkamp. Ouders zijn dit jaar niet welkom en dus oogt het rustiger dan andere jaren, maar verder spat het plezier er weer af bij de telgen, die met hun hamer in de hand de komende dagen een compleet dorp van hout zullen gaan vervaardigen. En dat onder tropische omstandigheden en dus is er ook verkoeling nodig.

(meer…)

Hollandse middag Doors Wide Open

Doors Wide Open organsieert komende zondagmiddag 16 Augustus een zogenoemde ‘Oer-Hollandse’ middag in het Goorse centrum. Vanaf 14:00 uur tot 19:00 uur zijn er allerlei activiteiten op de laatste dag van de schoolvakantie. Er zijn Hollandse spelen, een barbecue, pannenkoeken, poffertjes en er worden Nederlandstalige hits en piratenmuziek gedraaid. Er zijn twee-persoons tafels en familie-tafels die vooraf zijn te reserveren via 06-51121328. De kosten zijn €10 per persoon, kinderen betalen de helft inclusief BBQ en andere etenswaren. De opbrengst is voor de voedselbank van Doors Wide Open dat voor dit evenement een eenmalige vergunning heeft gekregen.

Kinderkamp in Coronastijl…

De stichting Kindvriendelijk Goor is er weer klaar voor. Morgen mogen de Goorse kinderen weer vol hartelust gaan bouwen aan het houtdorp op de Hogenkamp. Dit jaar vanwege het Coronavirus in een andere opzet met de nu geldende RIVM-regels. Dat houdt in dat er dit jaar geen activiteiten zijn die door buitenstaanders zijn te bezoeken. Het dringende verzoek van de organisatie is dan ook om het Houtdorp niet bezoeken. Dit geldt ook voor geïnteresseerde ouders. “We mogen, hoe vervelend ook, dit jaar alleen de ingeschreven kinderen en de vrijwilligers toelaten” aldus een woordvoerder.

(meer…)
Lief en Leed