Schapen dood gebeten bij Het Kukelnest

In een weiland bij kinderboerderij Het Kukelnest zijn in het afgelopen weekeinde twee schapen dood gebeten. Dat is vermoedelijk gebeurt in de nacht van vrijdag op zaterdag. De schapen hebben verwondingen aan de oren, de nek en de wangen wat volgens de politie duidt op een aanval een hond of een wolf. De politie Hof van Twente is op zoek naar getuigen of mensen die meer weten. Bron: 112 Goor.

Sterzo na enerverend weekend richting jubileumjaar

Het was een weer een enerverend weekeinde voor de leden van de Goorse carnavalsvereniging Sterzo. Die sloten gisteren de de serie dolle dagen af met een bijeenkomst in het gemeentehuis met de zusterverenigingen De Höftemennekes uit Hengevelde en De Hagmölln-lummels uit Bentelo. In een speciale raadsvergadering werd naast het teruggeven van de stadssleutel, ook terug gekeken op het afgelopen weekeinde. Onder meer door de Goorse Prins Mark Escher waarvan onder meer het oprit van zijn woning in Hengevelde, het moest ontgelden. Ook werd uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van President Jan Roelofsen die bij Sterzo in deze functie wordt opgevolgd door Ramon Freriksen. CV Sterzo zal in het komende jaar de elfde Prins verwelkomen en dat carnavals-jubileum zal, volgens de beleidsmakers, op grootse wijze worden gevierd.

(meer…)

18 bomen voor Goor gereserveerd voor Boomfeestdag

Op 18 maart is het Nationale Boomfeestdag. Dan worden er symbolisch 110 bomen uitgereikt aan de Groene Loper die beschikbaar zijn gesteld door de Provincie Overijssel. Daarvan zijn er 18 bestemd voor Goor. Eenieder die dat wil kan een boom reserveren via de website van De Groene Loper. De gereserveerde 110 bomen worden tijdens de natuurwerkdag op 7 november 2020 uitgereikt en in het echt geplant. De Boomfeestdag op 18 maart wordt dit jaar in Bentelo gevierd.

Twente-fans slepen grote boom van de weg

Ze komen geregeld negatief in het nieuws. Maar een groep FC Twente-supporters uit Goor heeft zich zondag van zijn beste kant laten zien. Zij staken de armen uit de mouwen na de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij Afslag Rijssen lag een flinke boom op de weg, die ze met z’n allen naar de kant hebben gesleept. Na de teleurstellende wedstrijd tegen FC Utrecht reed de touringcar vol supporters uit Goor terug naar huis. De mannen wilden gauw terug naar Twente om carnaval te vieren. Binnen een kwartier was de boom weg met behulp van zo’n zestig fans.

Ik pas…

En een onstuimig weekje was het. Met een stuk gewaaide screen en waterlekkage op plekken waar ik niet wist dat het kon lekken en tot overmaat van ramp een kapotte dakgoot, is het wel duidelijk dat het huis hier en daar wat broodnodig onderhoud nodig heeft. Daar hadden we van de week dan ook mooi de tijd voor. Absoluut een luxe bij werkzaam zijn in het onderwijs; veel vakanties. Dit keer dus geen tripje naar de Canarische Weilanden maar een weekje “Rund um Hause”.

(meer…)

Ter Hofte begint seizoen met toernooiwinst

Voor de Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte is het nieuwe tennisseizoen goed begonnen. In zijn eerste toernooi van 2020 greep Ter Hofte in Goirle direct de winst. Na in de poulefase Marco Laponder met 6-2 6-1 te hebben verslagen en ook met 6-2 6-4 van Robin Groenewoud te hebben gewonnen, was hij in de finale veel sterker dan Jozef Smit; 6-1 6-2.

(meer…)

Geen optocht wel rondje Goor…

Ze hadden zich er nog zo op verheugd maar uiteindelijk ging het niet door. De mannen van CV De Natalhalzen uit Goor hoopten op een feestelijke optocht in Neede maar dat ging vanwege de weersomstandigheden niet door. De groep was met de ‘vliegende’ wagen al onderweg toen het nieuws van de afgelasting tot hen kwam. Er werd toen maar rechtsomkeert gemaakt om een rondje Goor te doen met als eindbestemming De Ster vanwaar de Goorse Carnavalisten van CV Sterzo wel onderweg gingen naar Neede waar er ook zonder optocht een groot feest Goors werd gevierd bij Café Valley’s.

Eerbetoon aan veteranen tijdens Anjerconcert

Tijdens een voorstelling op 3 april in De Reggehof worden alle veteranen uit Goor omgeving geëerd. Dit in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid. Tijdens de zogenoemde ‘Tour of Freedom in Concert’ door de Fanfare Bereden Wapens uit Vught wordt stilgestaan bij de offers die zijn gebracht door veteranen om onze vrijheid te verkrijgen. Tevens waardeert en eert de Koninklijke Landmacht in dit programma de veteranen die zich in de afgelopen 75 jaar hebben ingezet deze vrijheid te waarborgen. De voorstelling verwijst rechtsstreeks naar de meidagen van 1945 toen de Tweede Wereld-oorlog werd beëindigd. Het orkest wordt ondersteund door de zangeressen van ‘Les Chouettes’ en de muziek wordt ondersteund door passende beelden en teksten. Inwoners met de veteranenstatus hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

De wethouder, nee de burgemeester

Hij is weer in de pen geklommen onze kritische burger: Carel Groothengel.

Open brief

De wethouder, nee de burgemeester:

Ik ondersteun vaak mensen die of met de WMO of met de bijstand te maken hebben en om eerlijk te zijn dat valt me niet mee als oud-ambtenaar Sociale Zaken. Ik vind de houding van de gemeentelijke organisatie naar de berichten van de PvdA over de kwaliteit van de WMO dan ook niet verbazend.

(meer…)

Drukbezochte sleuteloverdracht in het gemeentehuis

De carnavalsmuziek schalde al vroeg door de Goorse straten vanochtend. De drie carnavalsverenigingen in de Hof met het Goorse CV Sterzo voorop reed richting het gemeentehuis voor de jaarlijkse sleuteloverdracht en de bijbehorende ludieke festiviteiten. Bij aankomst op het Schoolfeestplein blokkeerde een grote tractor de ingang. Het bleek geen boerenprotest maar een actie van de leden van de Oale Garde van Sterzo die van Prins Mark eerst een toezegging wilden hebben over een aantal ‘natte dagen’.

(meer…)

Overig nieuws

-->

Lief en Leed