Gorenaar hoofdverdachte in martelploeg die slachtoffer zelf zijn eigen graf liet graven

Johan uit Goor is één van de hoofdverdachten van een nietsontziende martelploeg van de Twentse onderwereld. Dat weet RTV Oost te melden. Samen met ene Dogan uit Almelo zouden de martelaars op sadistische wijze en met grof geweld schulden hebben vereffend in de onderwereld. En zelfs een liquidatieplan hebben gehad. Een van de slachtoffers moest namelijk zijn eigen graf graven. Het strafdossier wordt uiteengezet onder de noemer Bosuil en geeft een beangstigend inkijkje in de onderwereld in deze regio.

Algemene begraafplaats krijgt groene opknapbeurt

De gemeente Hof van Twente gaat de algemene begraafplaats aan de Markeloseweg een forse ecologische opknapbeurt geven. Door het type groen en de droogte van de laatste twee zomers is de biodiversiteit daar flink afgenomen en is de ‘groenbeleving’ flink gedaald door dode beplanting. De dode hagen zullen worden vervangen voor een gemengde haag van heesters die bloemen en bessen dragen. Deze nieuwe beplanting moet diverse soorten insecten, vogels en andere diersoorten aantrekken. Daarvoor worden ook insectenhotels en nestkastjes geplaatst. Bezoekers, uitvaartondernemingen en de stichting BAB (Belangenvereniging Algemene Begraafplaatsen) mogen meedenken over de invulling terwijl ook vogelwerkgroepen, de Stadslandbouw en de Groene Loper worden betrokken bij het project dat zo’n 30 mille kost.

Vakantiekrant ‘Zomer in de Hof’

Vandaag valt in alle Goorse huishoudens de zogenoemde ‘Zomer in de Hof’-vakantiekrant op de mat. Dat is een uitgave van Hofmarketing en het Hofweekblad. De krant is ook bedoeld voor vakantiegangers die de Hof deze zomer bezoeken. Ellen Nauta heeft het voorwoord geschreven terwijl ook de Goorse cabaretier Bert Eeftink aan het woord komt in de nieuwe vakantiekrant. Daarnaast staat in de krant wat er allemaal te beleven is in de omgeving en zijn er fietsroutes, recepten, puzzels en kleurplaten te vinden. De krant is ook digitaal te bekijken via deze LINK.

Beentjes in trek in Alleman

De kop is d’r af. De eerste elf voorstellingen bij Filmhuis Alleman in De Reggehof zijn inmiddels achter de rug. In vier dagen tijd zagen al meer dan 800 mensen uit Goor en de overige kernen, hoe Herman Finkers en Johanna ter Steege als echtpaar hun huwelijkse beslommeringen beslechtten in de Beentjes van Sint-Hildegard. Nog vijf dagen met veertien voorstellingen te gaan. Er is echter nog een aantal tickets beschikbaar om de Twentse film te aanschouwen. Daarnaast komen er twee extra vertoningen op vrijdag 4 september.

Meester Timo met pensioen

De zomervakantie is begonnen en dat betekent op de Puntdak ook dat ze definitief afscheid genomen van meester Timo Maatman. Hij begon ooit als leraar, maar groeide door naar de functie van directeur van onder andere obs de Brookschole en obs de Zwaluw, allebei in Markelo. Toen het openbaar onderwijs in de gemeente Hof van Twente over ging naar een zelfstandige stichting, Stichting OPO Hof van Twente, werd Timo bovenschools directeur. Afgelopen week namen de leerlingen en de collega’s op ludieke en grote wijze afscheid van Maatman. 

Tantje Leentje nu al een succes, extra avonden op het menu

Een regionale hit overgoten met een Amsterdams sausje. Het concept van pop-uprestaurant Tantje Leentje op Vliegveld Twenthe blijkt na het eerste weekend al een groot succes. Er zijn zelfs extra avonden op het menu gezet. Het idee komt van Vliegveld Twenthe en de Goorse Karen Eijkelkamp, die met haar vriendin en zakenpartner Jorieke Eertink een sfeer heeft gecreëerd van een culinaire muzikale avond. “De eerste week is meer dan geslaagd. Spannend, maar we hebben gewoon nu al extra avonden ingepland.” De bezoekers krijgen namelijk naast de hele avond drankjes, hapjes, een vier-gangen-diner ook nog Amsterdams muzikale klassiekers voorgeschoteld. Zo wordt er in de ruime hangar-hal toch nog voor gezelligheid gezorgd en is dit binnen alle richtlijnen een geslaagd experiment van de dames, die met hun bedrijf Ik Wil Kippenvel veel evenementen zagen wegvallen.

Karen Eijkelkamp in het geel en Jorieke Eertink in het wit met de rest van het team Tante Leentje
(meer…)

Klompenmuseum vanaf morgen weer open

Vanaf morgen, woensdag 8 juli, is het Goorse klompenmuseum ’t Oale Ambacht weer geopend. Eén van de grootste toeristische trekpleisters van Goor was de afgelopen maanden gesloten vanwege het Coronavirus maar kan na versoepeling van de RIVM-regels weer gasten ontvangen. Voorlopig doen de vrijwilligers dat alleen op de woensdag- en zaterdagmiddagen van 13:30 uur tot 16:30 uur. Om aan de anderhalve-meter-maatregel te kunnen voldoen zijn maximaal 15 bezoekers gelijktijdig in het museum toegestaan. Dit seizoen staat in het museum bij de Braakmolen aan de Mulderskamp een unieke collectie van 32 paar klompen uit alle delen van Frankrijk in de schijnwerpers (foto). Meer informatie is te vinden op de site van het Klompenmuseum.

Pauli en Hennie al 50 jaar plichtsgetrouw

Hoe bijzonder is dat ? Twee Goorse mannen die op dezelfde dag vieren dat ze vijftig jaar (!!) in dienst zijn bij hetzelfde bedrijf. Pauli Faber en Hennie Bielderman begonnen tegelijk op de 6e juli van het jaar 1970 bij het toenmalige installatiebedrijf Walhof en zonen BV in de Voorstraat dat in 1990 werd overgenomen door De Groot Installatietechniek. Heden ten dage werken ze er nog steeds en vandaag wordt gevierd dat ze allebei een halve eeuw in dienst zijn.

Pauli Faber (l) en Hennie Bielderman (r)
(meer…)

Inschrijving Kinderkamp begonnen

De inschrijving voor het Goorse Kinderkamp is vandaag van start gegaan. Sinds 00:00 uur vannacht kunnen kinderen vanaf zeven jaar zich aanmelden voor het weekje op het Houtdorp op de Hogenkamp dat ondanks de Coronacrisis toch gebouwd gaat worden onder auspiciën van de Stichting Kindvriendelijk Goor. Er kunnen daardoor wel een beperkt aantal kinderen mee doen. wel is het nog steeds mogelijk om je samen met een vriendje of vriendinnetje aan te melden. het Kinderkamp is van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 augustus. opgeven kan via deze LINK. Vrijwilligers zijn ook nodig en diegene die zich daarvoor aan wil melden kan dat doen via deze LINK.


Oortman weg bij Heilige Geest-parochie, Jurgen Jansen komt

Marc Oortman vertrekt na zeven jaar als leidende pastoor bij de Heilige Geest-parochie waar ook de Goorse Petrus en Pauluskerk onder valt. Hij is door kardinaal Eijk benoemd tot pastoor van de Heilige Gabriël-parochie in Didam en omgeving. De nog zittende pastoor daar, Jurgen Jansen, komt op zijn beurt naar de Heilige Geest-parochie en zal ook leiding geven aan drie andere parochies in de regio. Jansen komt oorspronkelijk uit het Gelderse Gendringen en is 47 jaar. De ‘wisseling van de wacht’ zal op 1 december van dit jaar plaats vinden.

Jurgen Jansen (r) en op de achtergrond Marc Oortman (l)
(meer…)