PvdA mengt zich ook in bomendiscussie

De lokale Partij van de Arbeid wil dat er wordt gekeken of de monumentale eiken in de Gondalaan toch behouden kunnen blijven. Fractievoorzitter Fred Rijkens roept ook andere partijen op om zich achter dit standpunt te scharen. De PvdA reageert daarmee op de heftige reacties van omwonenden nadat de gemeente het voornemen communiceerde om alle eiken te kappen in verband met asbestvervuiling. De PvdA wil dat gekeken wordt naar oplossingen om de grond te saneren zonder dat de bomen hoeven te sneuvelen. “De 85 bomen waar het hier om gaat zijn zowel als afzonderlijke boom het behouden waard maar is zeker ook als groep zeer bepalend voor de uitstraling van dit gebied” aldus Rijkens. Als de bomenkap toch zou worden doorgezet overweegt de PvdA om een extra raadsvergadering bijeen te roepen.

Gerelateerde berichten

  • Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid…12 maart 2018 Poll bomenkap: Alles moet wijken voor volksgezondheid… Een verrassende uitslag van de poll op onze site over de voorgenomen bomenkap in de Gondalaan, Oude Haaksbergweg en Haaksbergerweg. Maar liefst 49% van de stemmers vindt dat alles moet […]
  • Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie11 januari 2018 Wethouder zwaar onder vuur tijdens bomenkap-discussie Het was een uiterst lastige avond voor wethouder Harry Scholten vanavond. Hij kreeg een spervuur aan vragen en kritiek in zaal De Bebsel van bewoners van de Gondalaan, Oude Haaksbergerweg […]
  • Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte8 januari 2018 Monumentale bomen in de Gondalaan tegen de vlakte De rij met grote monumentale eiken aan de Gondalaan wordt in zijn geheel gekapt. De gemeente Hof van Twente heeft daarover de buurtbewoners per brief geïnformeerd. De bomenkap is volgens […]
  • Doar buw dan wier…16 januari 2018 Doar buw dan wier… We schrijven 16 januari 2018. Waarschijnlijk zullen nu zo ongeveer de eerste goede voornemens wel gestrand zijn in oude gewoonten en sleur. De sportscholen lachen in hun vuistje, want alle […]
  • Bijeenkomst asbestsanering live op Facebook14 februari 2018 Bijeenkomst asbestsanering live op Facebook De bijeenkomst over de asbestsanering op 't Gijmink van vanavond zal ook live te volgen zijn via de Facebookpagina van de Partij van de Arbeid. De bijeenkomst, waar onder meer ook wordt […]