Speeltuin Tuindorp nu wel geopend

Het speeltuintje in de Goorse volkswijk ’t Tuindorp is vanmiddag dan eindelijk officieel geopend. Die opening zou aanvankelijk op 25 mei plaatsvinden maar toen bleek dat er asbest in de grond was en er eerst nader onderzoek moest komen. Een maand later bleek dat er wel asbest in de grond zat maar niet zoveel dat dat boven de zogenoemde saneringsnorm uitkomt.

De nieuwe speeltuin is onderdeel van het meer leefbaar maken van ’t Tuindorp waar eerder ook al Wijkvoorziening ’t Badhoes in dat kader werd geopend. Dat zit in de voormalige peuterspeelzaal naast de Laarschool. De opwaardering van de wijk kreeg vorm na plannen voor het huisvesten van jonge asielzoekers in het schoolgebouw. Die stuitten op veel protest en kregen uiteindelijk ook geen vervolg. Het vervolg was wel dat de gemeente daarna in gesprek kwam met de buurtbewoners met onder meer de komst van de wijkvoorziening en het speeltuintje dat vanmiddag werd geopend door wethouder Pieter van Zwanenburg samen met de kinderen uit de buurt.

Gerelateerde berichten

  • Van Zwanenburg opent nieuwe Badhoes12 juli 2018 Van Zwanenburg opent nieuwe Badhoes Het nieuwe hart van 't Tuindorp wordt komende zaterdag geopend met een open huis voor iedere belangstellende en de presentatie van de te verwachten (kinder)activiteiten. Het nieuwe […]
  • PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp24 augustus 2020 PvdA komt met ‘vijf punten-plan’ voor ’t Tuindorp De lokale Partij van de Arbeid wil een vijf-punten plan voor het Tuindorp in Goor. De sociaal democraten vinden dat het veel te lang duurt voor er echte resultaten worden geboekt in deze […]
  • Speelplek tussen Albatros en Heeckeren geopend17 mei 2018 Speelplek tussen Albatros en Heeckeren geopend De nieuwe speelplek tussen de Albatrosschool en De Wiekslag is vandaag officieel geopend door wethouder van Zwanenburg. Het nieuwe afgeschermde speelterrein met enkele toestellen en een […]
  • Geen asbest boven saneringsnorm in speeltuin Tuindorp20 juni 2018 Geen asbest boven saneringsnorm in speeltuin Tuindorp Nader onderzoek heeft uitgewezen dat er in de speeltuin op het Tuindorp geen asbest boven de saneringsnorm is gevonden. De gemeente meldt dat de grond wel kampt met 'wat asbestmaterialen', […]
  • Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik23 augustus 2018 Speeltuin Tuindorp bijna klaar voor gebruik Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar een feestelijke opening nadert met rasse schreden. De grond in de speeltuin op het Tuindorp is inmiddels compleet asbestvrij. Een dezer […]