Spectaculaire koersen in Ronde van Goor verwacht

Wie zaterdag gaat kijken bij de Ronde van Goor kan spannende wedstrijden verwachten. Voor zowel de elite/beloften vrouwen als de elite/beloften mannen is de wielerronde namelijk het sluitstuk van de VIRO Criterium Cup Twente. In de finale wordt daarbij iedere tien ronden een extra sprint verreden voor dat klassement, terwijl ook om de dagzeges wordt gestreden. Na haar podiumplaatsen in Borne en Heemskerk staat Marit Cent voor het eerst als één van de favorieten aan de start in haar eigen stad.

De Ronde van Goor begint zaterdag om 16.00 uur met de dikke banden race voor de jeugd. Tot een half uur voor de start kunnen kinderen zich daarvoor aanmelden. Deelname is mogelijk op de ‘normale’ stadsfiets of mountainbike en de organisatie zorgt voor helmen. Om 17.00 uur start het criterium voor de vrouwen en om 18.30 uur het criterium voor de mannen. Na afloop van beide wedstrijden worden de winnaars van de Ronde van Goor en die van de VIRO Criterium Cup Twente gehuldigd.

Cent staat dus als favoriet aan de start bij de vrouwen. De 20-jarige Goorse maakte afgelopen weekend indruk in de Ronde van Heemskerk en is qua regionale rensters één van de grootste kanshebster. Haar grootste concurrentie komt voornamelijk vanuit andere plekken in het land. Zo is VIRO Criterium Cup Twente leidster Arianna Pruisscher woonachtig in Sittard, komt met Tessa Neefjes een grote uitdaagster uit Wervershoof en komt sprintster Sanne Bouwmeester vanuit Westerbork naar Goor.

Bij de mannen staat ook één deelnemer uit de Hof van Twente aan het vertrek, Rudi Jansen uit Markelo. Hij zal zich niet tot de favorieten rekenen. Jelle Johannink uit Denekamp, die de leiding in het klassement in handen heeft na zijn zege in de Ronde van Borne, mag dat zeker wel doen. Zijn ploeggenoot Wiebe Scholten en Hengeloër Jelle Wolsink behoren verder tot de favorieten. Opvallend is verder dat er ook internationale deelname is. De Pool Karol Michalski staat aan de start.

Goorse Cityrun
Na afloop van de wielerwedstrijden wordt voor de tweede keer de AV Goor Cityrun by Night georganiseerd. Die start om 21.15 uur en tot een half uur voor de start kan bij De Ster ingeschreven voor dat loopevenement over 3,2 kilometer. Gorenaren Michel van der Heide, Bernd Waanders en Danny Paalman lijken op voorhand de grootste favorieten om met de winst naar huis te gaan. De organisatie heeft de loop echter vooral opgezet om veel Gorenaren de kans te bieden om in eigen stad mee te doen aan een loop die qua afstand voor iedereen toegankelijk is. Men hoopt dan ook nog op veel inschrijvingen ter plekke.