woensdag 30 juli 2014   


Bezoekers

We hebben 175 gasten onlineStatistics

Bezoekers : 19328809
contact

Goorsnieuws.nl
Vergulde speld voor 60 jaar tapdienst
maandag 14 juli 2014 11:31

Wim Burggraaff heeft in het afgelopen weekeinde een speciale vergulde Schoolfeestpenning gekregen uit handen van Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink. De Gorenaar zou dit jaar voor de 60e keer actief zijn als vrijwilliger maar hij werd eerder dit jaar getroffen door een hersenbloeding. In verzorgingstehuis Sint Elizabeth in Delden kreeg de ex-melkman een vergulde penning voorzien van het cijfer 60 en zes diamantjes. Tijdens de uitreiking was ook oud-Schoolfeestbestuurder Gerrit Wissink. Hij was samen met Burggraaff Rellielid van het eerste uur. De vrouw van Wim Burggraaff, Dineke, werd tijdens het Schoolfeest ook al gehuldigd. Zij voor een halve eeuw trouwe dienst.

jubileumburggraaff

 
Gorenaar opent broodjeszaak bij de Poste
zaterdag 26 juli 2014 06:19

Gorenaar André Morsink begint een broodjeszaak bij tankstation Firezone aan de Rijksweg tussen Goor en Delden. Het pand naast het onbemande tankstation bij kruispunt De Poste stond al enige tijd leeg. De verbouwing van de shop is in volle gang en Morsink opent op 1 september de deuren van De Smulposte, zoals de zaak gaat heten. Vanaf dan kunnen mensen er terecht voor diverse soorten verse koffie en onder andere vers belegde- en afgebakken broodjes, saucijzenbroodjes en frikandelbroodjes. Voordat Firezone het tankstation overnam, zat er in het pand de shop van Texaco.

smulposte

 
De bal rolt weer...
maandag 28 juli 2014 14:40

De selectie van vv Twenthe is zondag als eerste Goorse club begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Onder leiding van de nieuwe trainer Michiel Mensink, die overkwam van Reünie, werkten vijftien Tricolores hun eerste training af. Vanwege de vakantieperiode waren nog niet alle spelers aanwezig op 't Piepwillem. De eerste selectie van GFC traint dinsdag voor het eerst op sportpark Heeckeren. SV Hector begint vrijdag aan de voorbereiding. De drie Goorse clubs kruisen dit seizoen opnieuw de degens in de vierde klasse. Goorsnieuws.nl zal opnieuw rapporteurs naar de derby's sturen, zodat aan het einde van het bekend is wie Mark Nijland op zal volgen als Derbyplayer of the Year.

trainingtwenthe

Mark Nijland met de nieuwe trainer Michiel Mensink.

 
Westerik wint Goorse Tourpoule 2014
zondag 27 juli 2014 21:02

John Westerik heeft de Goorse Tourpoule 2014 gewonnen en is daarmee de opvolger van Casmaran Land, de gele trui-drager van het afgelopen jaar. In Tourcafé De Ster pakte Westerik de winst op de allerlaatste dag van het wielerevenement, na een eindprint die te vergelijken was met die van renner Marcel Kittel, die de laatste etappe van vandaag op de Champs-Elysees op zijn naam schreef. Voor aanvang van de slotdag stond René ten Zende nog fier bovenaan in het klassement. Westerik stond zelfs zesde. Het podium van dit jaar wordt gecompleteerd door Jolanda Leeftink en Wim Platenkamp op een respectievelijk tweede en derde plaats. Bij de jeugdpoule won Mees Spenkelink, ging het zilver naar Jeroen Verdriet en werd Casper van Vliet derde. Rene Koch won het bergklassement en Helmig Westerik bij de vlakke ritten. De complete uitslag is hier te bekijken. 

westerikwinttourpoule

Winnaar John Westerik met de bokaal (foto: Patrick ter Elst)

Lees meer...
 
Toen Goor nog een duiktoren had...
woensdag 30 juli 2014 06:16

Tijdens deze zomerse periode is het gemis van een (buiten)zwembad in Goor voelbaar bij de bevolking in 't Twentse Haagje. Jongeren moeten dezer dagen naar Markelo, Delden of een waterplas in de regio trekken om verkoeling te zoeken. Hoe anders was dit in de jaren '30? Toen sprongen de Goorse waterratten vanaf de duiktoren in het zwembad en dat wordt treffend in beeld gebracht op onderstaande prent uit de koffer met fraaie plaatjes uit het verleden van Goor.

duiktoren

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1158

Weersverwachting
Goor
Meer weer in Goor

Zoek op Goorsnieuws

Twitter Widget