dinsdag 22 juli 2014   


Bezoekers

We hebben 220 gasten onlineStatistics

Bezoekers : 19281560
contact

Goorsnieuws.nl
Vergulde speld voor 60 jaar tapdienst
maandag 14 juli 2014 11:31

Wim Burggraaff heeft in het afgelopen weekeinde een speciale vergulde Schoolfeestpenning gekregen uit handen van Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink. De Gorenaar zou dit jaar voor de 60e keer actief zijn als vrijwilliger maar hij werd eerder dit jaar getroffen door een hersenbloeding. In verzorgingstehuis Sint Elizabeth in Delden kreeg de ex-melkman een vergulde penning voorzien van het cijfer 60 en zes diamantjes. Tijdens de uitreiking was ook oud-Schoolfeestbestuurder Gerrit Wissink. Hij was samen met Burggraaff Rellielid van het eerste uur. De vrouw van Wim Burggraaff, Dineke, werd tijdens het Schoolfeest ook al gehuldigd. Zij voor een halve eeuw trouwe dienst.

jubileumburggraaff

 
Noodbrug zorgt voor verbinding 't Stedeke en Goor
woensdag 16 juli 2014 06:43

Tijdens deze komkommerperiode is het voor de redactie van Goorsnieuws.nl weleens fijn om weer af te dalen in de kelder met fraaie kiekjes uit het verleden. Zo vond we in de koffer van het Goorsch Historisch Museum deze prent van de noodbrug over het Twentekanaal. Aan de Diepenheimseweg diende vorige eeuw tijdelijk een noodbrug om vervoer tussen Diepenheim en Goor mogelijk te maken. Hebt u nog fraaie beelden uit het verleden, deel deze dan via Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken  

noodbrug

 
Goors kanon schiet Griekenland aan flarden
zondag 20 juli 2014 16:44

Een absolute glansrol voor de Goorse Lieke Klaassen vandaag in het laatste groepsduel op het EK Waterpolo in Budapest. Nederland versloeg Griekenland met 9-7 en het Goorse kanon schoot maar liefst vijf keer met scherp. De 23-jarige topschutter heeft er na de drie gewonnen groepsduels al negen inliggen en kan zich op gaan maken voor de halve finale die komende donderdag zal worden afgewerkt. De tegenstander komt uit de kwartfinales die dinsdag in Hongarije worden gespeeld. Hieronder de reactie van Lieke Klaassen na de derde zege op het EK.

klaassen

Foto: Screenshot Waterpoloworld

Lees meer...
 
Broers ten Zende in top 3 Tourpoule
zondag 20 juli 2014 13:17

Rene ten Zende is na 14 van de 21 etappes de leider in de Goorse Tourpoule. De Goorse wielerkenner heeft een voorsprong van 16 punten op zijn oudere broer Wouter ten Zende. Deze deelt de tweede stek met Wim Platenkamp. Het sprintklassement wordt aangevoerd door Helmig Westerik. In het bergklassement staat René Koch stevig aan kop. Koch was ook winnaar van de bergetappe van gisteren. De Pool Majka kwam in Risoul als eerste over de meet voor gele truidrager Nibali. Volgende week zondag is er bij De Ster een feestelijke afsluiting en zal na de laatste etappe de prijsuitreiking plaatsvinden. Casmaran Land (foto) won vorig jaar. Hij staat nu 57e.

casmaranand

 
Reünie Dancing De Zon in oktober
dinsdag 22 juli 2014 12:32

Er komt een reünie van bezoekers van de ooit landelijk bekende en roemruchte Goorse discotheek De Zon. Die wordt op zaterdag 11 okotober gehouden bij herberg De Pot in Markelo. Initiatiefnemer is oud eigenaar- en deejay Han Hondeveld. Hij runde in de jaren negentig een aantal jaren de dancing die daarvoor jaren in handen was van wijlen Jan Brunnekreef. De Zon heette ook een korte periode 'Helios'. Op de plek van de discotheek in de Wheeme staat nu een appartementencomplex en het huidige Grand Café De Zon. Via deze link zijn kaarten te bestellen voor de reünie waar naast de bezoekers van weleer ook de discjockeys en de muziek van toen de boventoon zal voeren. De laatste reünie van de Goorse dancing was in 2005. Twee jaar later werd de discotheek gesloopt.

dezongoor

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1154

Weersverwachting
Goor
Meer weer in Goor

Zoek op Goorsnieuws

Twitter Widget