maandag 21 april 2014   


Polls

Ontwikkelingen vierde klasse B:
 

Bezoekers

We hebben 236 gasten onlineStatistics

Bezoekers : 18499750
contact

Goorsnieuws.nl
Casmaran Land wint Goorse Tourpoule
maandag 22 juli 2013 02:06

Casmaran Land is de verrassende winnaar geworden van de Goorse Tourpoule. De jonge Gorenaar won door het eindklassement op overtuigende wijze de gele trui. Geert Willem Escher werd tweede. De derde stek was voor Gerald Barink, die gisteren nog aan de leiding ging. Maar in de top tien had hij slechts vier renners goed. Casmaran had er zeven goed en dat levert hem de zege op. Het bergklassement werd gewonnen door Rene Koch. De beste sprintploeg werd samengesteld door Miranda Kosters. Jarno Derking won het jeugdklassement. De finish werd door veel enthousiaste deelnemers bekeken bij De Ster met de Tourdirectie.

dsc 0073

Lees meer...
 
Schoolfeestloods geopend
zaterdag 29 maart 2014 19:34

Nog drie maanden en dan barst het feest der feesten weer los op het Schoolfeestplein. De loods voor de wagenbouwers is vandaag weer geopend. Dat gebeurde met een toespraak van Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink die meldde dat alle platforms in gebruik zijn en het dus weer volle bak is in de allegorische optocht van zondag 29 juni ook omdat zich nu al vijf grote en 2 kleine groepen hebben aangemeld. Het thema 'Illusies' biedt veel ruimte voor creativiteit en speciale aandacht zal er zeker ook zijn voor De groep Dom Vedan met Johan Harperink die dit jaar voor de 50e keer meedoet aan de Goorse optocht.

openingloods

Bestuurslid Selma Hoek (achtergrond) en voorzitter Erwin Zwierink proosten met de wagenbouwer Johan Harperink

 
Aanhouding op Deldensestraat na rijden onder invloed
zondag 13 april 2014 17:50

politiearrestatieEen 45-jarige Enschedese is zaterdagochtend door de politie op de Deldensestraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Een agent, die na zijn dienst op weg naar huis was, zag de vrouw op een onzekere en slingerende manier door Goor rijden, waarna hij contact opnam met collega's. Die konden de vrouw uiteindelijk aanhouden op de Deldensestraat, waar na een blaastest inderdaad bleek dat zij te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau kwam uiteindelijk aan het licht dat de vrouw maar liefst vier keer meer dan de toegestane hoeveel alcohol had genuttigd. Er is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. De bestuurder bleek al vaker betrapt op het rijden onder invloed.

 
Goor 69 jaar uit handen van Duitse bezetter
dinsdag 08 april 2014 13:34

Het is vandaag precies 69 jaar geleden dat Goor bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zondag 8 april 1945 reed een gevechtsgroep van de Eerste Poolse Pantserdivisie rdoor Goor, dat in de loop van de avond verlost was van de Duitse bezetter. Toch lijkt het Twentse Haagje eigenlijk bevrijd te zijn door een groep van de Binnenlandse Strijdkrachten. Goor was vanaf begin april 1945 volledig geïsoleerd, omdat tijdens de paasdagen zowel de Weldammerbrug als de Hengevelderbrug werden opgeblazen door terugtrekkende Duitsers. Dat betekende het begin van het Beleg van Goor, dat een week zou duren. 

tanksgoor

Poolse tanks rijden door de Hengevelderstraat.

 
Net op tijd droog voor Bigband Festival
maandag 21 april 2014 13:44

 apollobbf1

Toen de Apollo Bigband vanmiddag het spits afbeet van het Bigband Festival waren de buien net overgetrokken. Een miezerige ochtend een vroege botsing van een podiumwagen tegen de gevel van woonwinkel Koster beloofde eerst niet veel goeds maar het tij keerde zich net op tijd ten gunste van het grootse Goorse muziekevenement. Na enen werd het snel drukker in het Goorse stadshart waar de negen strijdende Bigbands de hoofdmoot vormen maar waar veel meer te doen is met dixieland en bluesmuziek, circusacts, een jeugdpodium in De Reggehof, de braderie en diverse activiteiten op het Schoolfeestplein. Het Bigband Festival wordt rond vijven afgesloten met de prijsuitreiking op het horecaplein bij het gemeentehuis.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1103

Weersverwachting
Goor
Meer weer in Goor

Zoek op Goorsnieuws

Twitter Widget