dinsdag 02 september 2014   


Bezoekers

We hebben 194 gasten en 1 lid online
  • bjornStatistics

Bezoekers : 19593913
contact

Goorsnieuws.nl
Vergulde speld voor 60 jaar tapdienst
maandag 14 juli 2014 11:31

Wim Burggraaff heeft in het afgelopen weekeinde een speciale vergulde Schoolfeestpenning gekregen uit handen van Schoolfeestvoorzitter Erwin Zwierink. De Gorenaar zou dit jaar voor de 60e keer actief zijn als vrijwilliger maar hij werd eerder dit jaar getroffen door een hersenbloeding. In verzorgingstehuis Sint Elizabeth in Delden kreeg de ex-melkman een vergulde penning voorzien van het cijfer 60 en zes diamantjes. Tijdens de uitreiking was ook oud-Schoolfeestbestuurder Gerrit Wissink. Hij was samen met Burggraaff Rellielid van het eerste uur. De vrouw van Wim Burggraaff, Dineke, werd tijdens het Schoolfeest ook al gehuldigd. Zij voor een halve eeuw trouwe dienst.

jubileumburggraaff

 
Westerik wint Goorse Tourpoule 2014
zondag 27 juli 2014 21:02

John Westerik heeft de Goorse Tourpoule 2014 gewonnen en is daarmee de opvolger van Casmaran Land, de gele trui-drager van het afgelopen jaar. In Tourcafé De Ster pakte Westerik de winst op de allerlaatste dag van het wielerevenement, na een eindprint die te vergelijken was met die van renner Marcel Kittel, die de laatste etappe van vandaag op de Champs-Elysees op zijn naam schreef. Voor aanvang van de slotdag stond René ten Zende nog fier bovenaan in het klassement. Westerik stond zelfs zesde. Het podium van dit jaar wordt gecompleteerd door Jolanda Leeftink en Wim Platenkamp op een respectievelijk tweede en derde plaats. Bij de jeugdpoule won Mees Spenkelink, ging het zilver naar Jeroen Verdriet en werd Casper van Vliet derde. Rene Koch won het bergklassement en Helmig Westerik bij de vlakke ritten. De complete uitslag is hier te bekijken. 

westerikwinttourpoule

Winnaar John Westerik met de bokaal (foto: Patrick ter Elst)

Lees meer...
 
Goorse huizen te koop op kassabon
maandag 01 september 2014 18:38

Het Goorse makelaarskantoor Berends/Naafs biedt huizen te koop aan op de achterzijde van kassabonnen. Inmiddels is al een woning aan de Molenstraat tentoongesteld gezet op deze manier. De Goorse makelaar is de tweede in Nederland die deze vorm van marketing kiest. Het idee is overgewaaid uit Amerika waar reclame op kassabonnen al gemeengoed is.

huisopkassabon

Lees meer...
 
Gorenaar ingesloten na mishandeling agent in Hengelo
zondag 31 augustus 2014 14:39

politieembleemopblouseEen 27-jarige man uit Goor is afgelopen nacht in Hengelo aangehouden na het mishandelen van een agent. Iets na vier uur in de nacht kreeg de politie een melding van een opstootje aan de Beekstraat, waar een portier was mishandeld door de Gorenaar. Agenten slaagden er met moeite in de man aan te houden, die zich bij zijn arrestatie hevig verzette en één van de agenten mishandelde, die daarna zelfs voor behandeling naar het ziekenhuis moest. De 27-jarige Gorenaar is overgebracht naar het Arrestantencentrum. Het was met drie mishandelingen en zes aanhoudingen sowieso een drukke en onplezierige avond voor de hermandad in Hengelo, waar wekelijks ook veel Gorenaren zijn te vinden in het uitgaansleven.

 
De optocht van 1977...
dinsdag 02 september 2014 09:48

Een mooie tip van Gerrit en Rikie van der Haar. Zij stuurden een link van de site van een fervente verzamelaar van historische filmbeelden uit het Twentse. Daarop is ook een unieke film te vinden van de Goorse Schoolfeestoptocht van 1977. Het is twee jaar na het 100-jarig Schoolfeest en Goor dendert door al is de regen, evenals de allerlaatste editie, ook daar een spelbreker, is te zien. De film is te vinden via www.robsarchief.nl onder het kopje Twente. Goorsnieuws duikt vaker het verleden in en vraagt om meer waardevolle historische foto's en films. In samenwerking met De stichting Historich Goor zal straks ook via Facebook regelmatig oud-Goors materiaal worden getoond.

optocht1977

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1176

Weersverwachting
Goor
Meer weer in Goor

Zoek op Goorsnieuws

Twitter Widget