Rikkert, Quee en Morsink in Hofstreekbestuur

De drie Gorenaren Eric Rikkert, Sander Quee en Hanny Morsink vormen het nieuwe bestuur van Hofstreek Omroep. Rikkert was ooit fractievoorzitter van het CDA in de Hof van Twente en is lid van de raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente. Sander Quee was ooit namens de PvdA wethouder in de gemeente Goor en presenteert een radioprogramma op de lokale zender.

Vlnr: Hanny Morsink, Eric Rikkert en Sander Quee
(meer…)

Hector wint weer

Hector heeft wederom goede zaken gedaan in de vierde klasse G van het zondagamateurvoetbal. Na de puike 4-2 zege op Broekland werd vandaan in en tegen Raalte met 1-2 gewonnen. Een verdiende zege tegen de hekkensluiter van de ranglijst al washet spel minder sprankelend dan vorige week. Hector kwam in de eerste helft op voorspriong door een prachtige treffer van Unal Kel. Hij profiteerde van een slechte terugspeelbal en joeg de bal hard met links in de kruising. 0-1 was ook de ruststand.

(meer…)

GFC zet De Gazelle simpel opzij

GFC heeft vanmiddag een ruime overwinning op De Gazelle geboekt. De bezoekers begonnen met maar liefst 8 invallers aan de wedstrijd tegen GFC. Op ’t Heeckeren werd het 5-0. De eerste helft begon slordig van beide kanten. De eerste kans was na 10 minuten voor De Gazelle, alleen invaller-keeper Rik Groot Ganseij redde die poging knap. Drie minuten later lag de bal, enigzins verassend, in het doel van de Deventernaren. Tim Wassink kreeg de bal via een ingooi en schoot vanuit het niets op het doel en scoorde. Nadat Tim Wassink na een blunder van de keeper de tweede maakte, Krabbenbos daarna via een vrije trap raak schoot en Siegers de 4-0 op het scorebord zette, was de wedstrijd voor rust eigenlijk al gespeeld.

(meer…)

De wethouder heeft ongelijk…(Ingezonden brief)

Vaste brievenschrijver Carel Groothengel (foto) overweegt naar de rechter te stappen om de rechtsgeldigheid van de kapvergunning die is afgegeven voor een aantal monumentale bomen in de Gondalaan en Haaksbergerweg, te toetsen. Wethouder Scholten, die de vergunning afdwong, kreeg na het bezwaar van Groothengel gelijk van de bezwarencommissie maar daaraan zitten volgens Groothengel veel haken en ogen. Hij stuurde omtrent dat onderwerp een schrijven naar onze redactie. Deze is hieronder te lezen.

(meer…)

Schoorsteenbrand Kloosterlaan snel geblust

De brandweer was in het begin van de avond snel ter plaatse bij een schoorsteenbrand in de Kloosterlaan. Hoewel de schade op het oog mee lijkt te vallen is omtrent de omvang daarvan niets bekend. Een hoogwerker uit Rijssen is inmiddels ter plaatse om de schoorsteen te vegen.

Foto`s: Hof van Twente fotografie

Gemeentewerf half april tegen de vlakte

De gemeentewerf aan de Patrijzenstraat is als alles volgens plan verloopt half april definitief verleden tijd. Vanaf komende maandag begint een sloopbedrijf met de voorbereidende werkzaamheden voor de asbestsanering en de sloop. Een week later wordt gestart met het verwijderen van de asbesthoudende materialen in de gebouwen. De machinale sloopwerkzaamheden starten begin april en zullen omstreeks 15 april worden afgerond. Daarna is er ruim baan voor de Jumbo om te beginnen met de uitbreiding en de verbouwing van de supermarkt in de van Kollaan.

GFC en Hector tegen laagvliegers

Hector kan morgen een belangrijke stap zetten richting een veilige plek in de middenmoot op de ranglijst van de vierde klasse G van het zondag-amateurvoetbal. De ploeg van trainer Mark Dijkstra won vorige week overtuigend van Broekland en lijkt daarmee de favoriet in het uitduel met hekkensluiter Raalte. Die ploeg won slechts één duel in dit seizoen maar dat was wel vorige week toen Nieuw Heeten met 0-3 werd geklopt. Hector is dus gewaarschuwd. GFC hoopt eindelijk een keer in actie te komen in competitieverband. De laatste wedstrijd in 4G dateert alweer van 2 december vorig jaar toen in Deventer met 6-3 werd verloren van Davo. Toen werd keeper Dennis Vorkink uit het veld gestuurd en de schorsing van één wedstrijd zat hij nog niet uit waardoor hij er morgen thuis tegen De Gazelle, niet bij is. A1-keeper Rik Groot Gansey is zijn vervanger. De tussenstanden van de duels van Hector en GFC zijn morgen te volgen via deze site. Twenthe speelde gisteren al bij De Tukkers en verloor, zoals gemeld, met 3-1.

Weg Goor – Hengevelde tijdelijk afgesloten wegens ernstig ongeval

Op de N347, de weg van Goor naar Hengevelde, is een auto van de weg geraakt en vol op een boom gebotst. Hoe het ongeluk is gebeurd is op dit moment nog niet bekend. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, de bestuurder is met met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De weg is op dit moment geheel afgesloten.

Foto`s: Hof van Twente fotografie

Twenthe onderuit bij De Tukkers

Twenthe, dat het vanavond zonder aanvoerder Mark Nijland moet doen, ging uit bij De Tukkers met een 2- 0 achterstand de kleedkamers in. De gastheer scoorde in de 18e en 47e minuut. Twenthe had ook een paar kansje in het eerste bedrijf, maar kon de doelman niet verschalken. Een kwartier na rust deed Jeffrey Asbroek namens Twenthe wat terug, nadat hij de laatste man van De Tukkers kansloos liet schoot hij fraai binnen. Halverwege de tweede helft moest Elmar Gierveld, na twee makkelijk gegeven gele kaarten met rood vertrekken. Kort voor het eindsignaal scoorden De Tukkers de 3-1 eindstand.

Carint weg uit de Grotestraat

Het kantoor van Carint Reggeland is gesloten. Het team wijkverpleging Goor Zuid is verhuisd naar Medisch Centrum De Oliphant aan de Irisstraat. Daar kunnen mensen nu terecht voor wijkverpleging en diëtetiek. Voor de cliënten van de wijkverpleging heeft deze verhuizing geen gevolgen. Naast het kantoor in De Oliphant heeft de wijkverpleging van Carint ook een kantoor in verzorgingstehuis De Stoevelaar op De Whee. In het pand voor de bibliotheek in het Goorse centrum zit nog wel het consultatiebureau van de GGD.

Lief en Leed

SportZakelijk nieuws